Πόσες ευκαιρίες χάνουμε από την έλλειψη προετοιμασίας στις πωλήσεις;

Πόσες ευκαιρίες χάνουμε από την έλλειψη προετοιμασίας στις πωλήσεις;

Ένα μικρό άρθρο για το 1o Sales Cohort

Όλοι όσοι ασχολούνται με τις πωλήσεις ξέρουν ότι έχουν χάσει αρκετές πωλήσεις λόγο κακής προετοιμασίας. Είτε δεν έχεις τα σωστά υλικά μαζί σου, είτε δεν έχεις τις σωστές πληροφορίες, είτε τόσα πολλά ακόμα, από τα πιο σημαντικά έως τις μικρότερες λεπτομέρειες. Πόσες ευκαιρίες χάνουμε από την έλλειψη προετοιμασίας στις πωλήσεις;

Είμαι πλέον σίγουρος, μετά από πολλά χρόνια στις πωλήσεις και την εκπαίδευση πωλήσεων, ότι εάν ο πωλητής δεν κάνει καθημερινά την προετοιμασία του πριν μπει στο πεδίο της μάχης τότε στην ουσία υπολειτουργεί. Το χειρότερο δε από όλα είναι ότι οι περισσότεροι πωλητές δεν θα παραδεχτούν εύκολα ότι αυτό είναι το βασικό τους πρόβλημα στην προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές οι πωλητές, ή οι επιχειρηματίες, δεν ξέρουν πως να προετοιμαστούν και τι να προετοιμάσουν! Τι πρέπει να δούμε για κάθε πελάτη μας πριν πάμε σε αυτόν; Γιατί; Τι πρέπει να προετοιμάσουμε για την επαφή με έναν νέο πελάτη; Γιατί; Όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα έρχονται και αποτρέπουν το πωλητή ή τον επιχειρηματία να ασχοληθεί σοβαρά με την προετοιμασία.

Η προετοιμασία στις πωλήσεις μπορεί να είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία εάν από την αρχή δημιουργηθούν τα μοντέλα και όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται.

Στην επερχόμενη Εκπαίδευση Πωλήσεων θα απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα. Η διαδικασία της προετοιμασίας στις πωλήσεις μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα σε έναν επιτυχημένο και έναν αποτυχημένο πωλητή. Σας προτείνω λοιπόν να δείτε περισσότερα για αυτό!

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Υποστηρίζουμε ένα ασφαλές δίκτυο με έμφαση στην ιδιωτικότητα.

Αφήστε μια απάντηση