Τι είναι το ClickUp για την επιχείρηση;

Τι είναι το ClickUp για την επιχείρηση;

To ClickUp είναι ο λευκός καμβάς για την επιχείρησή σας

Σκέφτηκα να ξεκινήσω το άρθρο αυτό με τους λόγους για τους οποίους αγαπάω το ClickUp αλλά θεώρησα ότι μια μεγάλη λίστα δεν θα ήταν ένα ενδιαφέρον άρθρο. Αντί για αυτό θα πω πως μπορεί να βοηθήσει το ClickUp μια επιχείρηση ή όποιον θέλει να είναι οργανωμένος και να μοιράζεται την εργασία του.

Σημέιωση: Όπως ίσως καταλαβαίνετε το άρθρο αυτό περιέχει affiliate links. Εάν κάνετε την εγγραφή σας στο ClickUp μέσα από αυτά και επιλέξετε την επί πληρωμή έκδοση θα πάρω ένα μικρό ποσοστό.

Σε πάρα πολλά άρθρα μου έχω μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι να είσαι οργανωμένος. Είτε είσαι coach, είτε ασφαλιστής, είτε σύμβουλος, ακόμα και αν έχεις μια μικρή ή μεγάλη επιχείρηση με πολλούς υπαλλήλους. Για την ακρίβεια με την μεγαλύτερη επιχείρηση είναι πολύ σημαντικότερο.

Το σημαντικότερο κομμάτι στην οργάνωση μιας επιχείρησης που έχει πελάτες είναι το CRM (Customer Relationship Manager), ένα πρόγραμμα διαχείρισης πελατών. Τώρα, εδώ πρέπει να πω δύο πολύ σύντομα λόγια για το τι είναι και τι δεν είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα γιατί η εμπειρία μου έχει δείξει ότι ακόμα και μεγάλες εταιρίες πληρώνουν ένα κάρο λεφτά για να έχουν ένα τέλειο πρόγραμμα CRM και στην ουσία δεν το χρησιμοποιούν σαν τέτοιο.

Τι είναι το CRM.

Ένα πρόγραμμα CRM συλλέγει όλες τις πληροφορίες για τον πελάτη από όλα τα κανάλια. Κυρίως όμως από τις εγγραφές που κάνουν οι χρήστες του. Βοηθάει την επιχείρηση στην σωστή εξυπηρέτηση, στις πωλήσεις στον σωστό χρόνο, στην διατήρηση πελατών, στην ανάλυση πελατολογίου, στην συνεργατικότητα, στην σωστή επικοινωνία και σε πολλά άλλα.

Τι δεν είναι το CRM.

Μέθοδος ελέγχου των πωλητών. Θα το ξαναπώ. Μέθοδος ελέγχου των πωλητών, Μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να δεις πόσες επισκέψεις κάνουν οι πωλητές και τι λένε σε αυτές, όμως αυτός είναι ο λάθος τρόπος χρήσης του συστήματος. Ο υπεύθυνος (είτε πρόκειται για διευθυντή πωλήσεων, εμπορικό διευθυντή, ιδιοκτήτη κλπ) δεν πρέπει να το χρησιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο γιατί έτσι μόνο μεγαλώνει την αποστροφή των πωλητών του για τέτοια συστήματα. Θα πρέπει να το χρησιμοποιεί για να βοηθάει τους πωλητές να πετύχουν τους στόχους τους και να για να μειώσει (έως και εκμηδενίσει) τις περιττές επικοινωνίες με αυτούς κατά την διάρκεια της ημέρας.

ClickUp: Ένα άμεσο και πάρα πολύ δυνατό CRM.

Τι είναι όμως το ClickUp: Με το ClickUp μπορεί μια επιχείρηση να έχει ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα διαχείρισης πελατών με ελάχιστο (ακόμα και μηδενικό κόστος). Δείτε το παρακάτω βίντεο για μερικές από τις εφαρμογές του.

Ένα πανίσχυρο πρόγραμμα διαχείρισης εργασιών (Task and Project Management)

Εκεί που πραγματικά μπορεί να κάνει την διαφορά το ClickUp είναι στην διαχείριση εργασιών, ειδικά όταν πρόκειται για εργασίες με πολλούς ανθρώπους. Η ιεραρχία του το βοηθάει να μπορεί να διαχειριστεί άμεσα πολλές εργασίες, να μπαίνουν ειδοποιήσεις έτσι ώστε να μην χάνονται προθεσμίες, να βλέπεις τις πληροφορίες με πολλούς και διάφορους τρόπους (Gant charts π.χ.) να μπαίνουν εξαρτήσεις εργασίων από άλλες (dependencies), να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των συνεργατών και πολλά άλλα όπως η μέτρηση χρόνου εργασιών (Time Tracking).

Έχει φυσικά και ενσωματομένο chat έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η ενδοεπικοινωνία της εταιρίας μέσα στην ίδια την πλατφόρμα και να μην χρειαστεί να απευθυνθεί κάποιος σε εξωτερική πλατφόρμα για chat. Τίποτα χειρότερο από τα Viber και Messenger για εταιρική επικοινωνία!

Ένα υπερπλήρες πρόγραμμα Canvas.

Τι είναι το ClickUp επίσης; Μια από τις πολλύ καλές προσθήκες, ειδικά για οπτικούς τύπους είναι το πρόγραμμα Canvas που έχει. Εκεί μπορεί κάποιος να οπτικοποιήσει διαδικασίες, ιδέες και τόσα άλλα. Δείτε για παράδειγμα ένα template ζωντανά!

Απίστευτα καλά φτιαγμένα Docs

Αυτό μου έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη εντύπωση. Έχει ιδιαίτερα καλό πρόγραμμα δημιουργίας εγγράφων. Το πολύ σημαντικό με αυτό, και καταλαβαίνω γιατί επένδυσαν τόσο σε αυτό το κομμάτι οι δημιουργοί του ClickUp είναι ότι όλα τα αρχεία μπορούν να είναι προσβάσιμα από τους ανθρώπους που θέλουμε, ακόμα και εάν δεν είναι μέρος της ομάδας μας στο ClickUp. Εξαιρετικές δυνατότητες ταυτόχρονης επεξεργασίας εγγράφων από πολλά άτομα, επισύναψης εγγράφων σε εργασίες (Tasks) και αρκετά καλές δυνατότητες μορφοποίησης κειμένου. Προσωπικά αν και τελευταία χρησιμοποιώ πολύ και το Obsidian, αποφάσισα το νέο μου βιβλίο αλλά και τα άρθρα μου για το Bizman.gr να τα γράφω εκεί. Δείτε για παράδειγμα αυτό το άρθρο στο ClickUp μου.

Επίλογος

Σας προτείνω λοιπόν να δείτε αυτήν την υπέροχη πλατφόρμα, να την δοκιμάσετε γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις απλά και μόνο με τον δωρεάν λογαριασμό θα μπορέσετε να κάνετε όλα όσα θέλετε για την επιχείρησή σας!

Φυσικά εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να δούμε όλα όσα θέλετε να φτιάξετε στο ClickUp για την επιχείρησή σας!

Δείτε επίσης μια μικρή δωρεάν εκπαίδευση στο ClickUp που έχω κάνει εδώ:

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Αφήστε μια απάντηση