Δώστε μια λέξη στο AI της Google και θα σας γράψει ένα ποίημα

Η Google μόλις αποκάλυψε ένα νέο πείραμα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει ένα ποίημα βασισμένο σε μια λέξη της επιλογής σας.

Η Google μόλις αποκάλυψε ένα νέο πείραμα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει ένα ποίημα βασισμένο σε μια λέξη της επιλογής σας. Το ποίημα στη συνέχεια τοποθετείται πάνω σε ένα αυτοκόλλητο το οποίο η Google αποκαλεί PoemPortraits.

 

Το έργο είναι το πνευματικό τέχνασμα της Es Devlin, καλλιτέχνη και σχεδιάστρια που το έφερε στη ζωή σε συνεργασία με τον Ross Goodwin, προγραμματιστή στο εργαστήριο Google Arts & Culture.

“Ο Ross εκπαίδευσε έναν αλγόριθμο για να μάθει να γράφει ποιήματα διαβάζοντας πάνω από 25 εκατομμύρια λέξεις γραμμένες από τους ποιητές του 19ου αιώνα”, εξήγησε η Devlin σε ένα blog την Πέμπτη. “Λειτουργεί λίγο σαν κείμενο πρόβλεψης: δεν αντιγράφει και δεν επεξεργάζεται τις υπάρχουσες φράσεις, αλλά χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει ένα πολύπλοκο στατιστικό μοντέλο”.

Η Devlin είπε ότι τα ποιήματα που παράγονται μπορούν να είναι «εκπληκτικά ενώ άλλες φορές απλά ανόητα».

Για να το δοκιμάσετε, μπορείτε να επισκεφτείτε το PoemPortraits, πληκτρολογήστε μια λέξη της επιλογής σας και ο αλγόριθμος επεκτείνει τη λέξη σας σε ένα πρωτότυπο δίστιχο ποίημα, με βάση τα έργα του 19ου αιώνα που μελετούσε. Οι γραμμές ποίησης στη συνέχεια συνδυάζονται για να σχηματίσουν “΄ένα συνεχώς εξελισσόμενο, συνολικό ποίημα” δήλωσε η Devlin.

“Είναι ο βαθιά ανθρώπινος τρόπος που επιδιώκουμε σε αυτό το μηχανικό κείμενο”, πρόσθεσε η καλλιτέχνης. Ήμουν εμπνευσμένη από τη συγγραφή της Shoshana Zuboff «πολιτισμός της πληροφορίας » όπου γράφει: «Αν το ψηφιακό μέλλον πρόκειται να γίνει το σπίτι μας, τότε είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε ».

 

Πηγή: PcMagazine

Αφήστε μια απάντηση