10 Βιβλία πωλήσεων που πρέπει να διαβάσετε

 

10bibliapoliseonΕπαγγελματίας πωλητής σημαίνει ότι γνωρίζεις τις δεξιότητες που απαιτούνται για την δημιουργία και ολοκλήρωση μιας πώλησης και πληρώνεσαι για αυτό. Είναι λοιπόν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κάθε έναν από εμάς που ασχολείται με τις πωλήσεις να εκπαιδεύεται μόνος του με κάθε μέσο για να γίνει καλύτερος στην δουλειά του. Ένα από τα καλύτερα, κατά την γνώμη μου, είναι τα βιβλία πωλήσεων. Παραθέτω λοιπόν μερικά παρακάτω τα οποία όμως είναι τα περισσότερα στα αγγλικά. Δυστυχώς η βιβλιογραφία στα Ελληνικά είναι κάπως περιορισμένη στον τομέα αυτόν.

 

 

 

 

 

 

 

thegreatestsalesman

 

 

 

The Greatest Salesman in the World από τον Og Mandino

Ίσως ένα από τα πιο γνωστά βιβλία πωλήσεων στον κόσμο. Πραγματικά κλασικό με πολύ ενδιαφέρουσα γραφή και μια ιστορία με πολλά μαθήματα για τον χώρο των πωλήσεων. Δεν είναι ο απόλυτος οδηγός αλλά είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο για να ξεκινήσει κανείς να διαβάζει για τις πωλήσεις. Κυκλοφορεί στα Ελληνικά.

 

  

carnegieHow to Win Friends and Influence People από τον Dale Carnegie

Αν και δεν είναι εξιδικευμένο πάνω στις πωλήσεις, το βιβλίο αυτό είναι ένα χρυσωρυχείο πληροφοριών και κανόνων επικοινωνίας που πρέπει να διαβάζεται ξανά και ξανά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Χτίζει την αυτοπεποίθηση και κάθε φορά που το διαβάζω, προσωπικά ανακαλύπτω νέα πράγματα που μπορώ να κάνω καλύτερα. Επίσης διαθέσιμο στα Ελληνικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7habitsThe 7 Habits of Highly Effective People από τον Stephen Covey

Με έμφαση στην παραγωγικότητα το βιβλίο του Covey μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον πωλητή να κατανοήσει τον ρόλο του συνολικά και όχι μόνο στον χώρο των πωλήσεων. Και μόνο το κεφάλαιο για την κατάσταση win – win είναι πολύ σημαντικό όπλο για τον επαγγελματία. Μεταφρασμένο στα Ελληνικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

briliantsellingBrilliant Selling: What the Best Salespeople Know, Do and Say (Brilliant Business) από τους Tom Bird & Jeremy Cassell

Από τα βιβλία που δεν μπορείς να διαβάσεις μόνο μία φορά, από την στιγμή που εμφανίστηκε το 2009 είναι από τους οδηγούς που πρέπει να έχει κάθε πωλητής. Με έμφαση στην στοχοθέτηση και καλές συμβουλές για την επίτευξη των στόχων που βάζεις είναι από τα πιο ενδιαφέροντα της λίστας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thesalesbookThe Sales Book: How to Drive Sales, Manage a Sales Team and Deliver Results από τον Graham Yemm

Με την εγγύηση του CEO της Coca Cola το βιβλίο αυτό έχει κάτι για όλους, τόσο για αυτούς που ξεκινάνε τώρα στον χώρο των πωλήσεων, όσο και για αυτούς που έχουν εμπειρία σε αυτόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

secretsofclosingSecrets of Closing the Sale από τον Zig Ziglar

Είναι αδύνατον να ασχολείται κάποιος με την προσωπική βελτίωση και να μην πέσει κάποια στιγμή πάνω στον Zig Ziglar. Με τον ιδιαίτερό του τρόπο και τις πολύ μεγάλες του γνώσεις για το κλείσιμο μιας συμφωνίας είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το ποσοστό επιτυχίας σας. Είναι πράγματι μια πολύ καλή πηγή στον χώρο των πωλήσεων και το παραπάνω βιβλίο θα σας βοηθήσει πολύ.

 

 

 

tosellishumanTo Sell is Human: The Surprising Truth About Persuading, Convincing, and Influencing Others του Daniel H Pink

Το βιβλίο του Pink μου τράβηξε την προσοχή μια μέρα σε γνωστή αλυσίδα βιβλιοπωλείων που έχει και ξένους τίτλους. Πραγματικά ενδιαφέρον, έχει μια διαφορετική λίγο προσέγγιση στα περιεχόμενά του και σε βοηθάει να καταλάβεις τις αλλαγές που γίνονται κατά καιρούς στον χώρο των πωλήσεων. Δίνει λύσεις και σε βοηθάει να φέρνεις τα αποτελέσματα με επαγγελματικό τρόπο.

 

 

 

 

 

howtomastertheartofsellingHow to Master the Art of Selling του Tom Hopkins

Ο Tom Hopkins ήταν πάντα από τα πολύ δυνατά ονόματα στον χώρο των πωλήσεων. Εάν δεν κάνω λάθος έχει ακόμα το ρεκόρ των περισσότερων πωλήσεων στον μεσιτικό χώρο στην Αμερική. Η εμπειρία του από τα ‘χαρακώματα΄φαίνεται από τις πρώτες σελίδες και με το παραπάνω βιβλίο να έχει πουληθεί σε εκατομμύρια πωλητές ανά τον κόσμο είναι σίγουρο ότι θα κερδίσετε διαβάζοντάς το. Επίσης είναι πολύ καλός και σε ομιλίες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

 

 

 

 

 

 

 

 

thepsychologyofsellingThe Psychology of Selling από τον Brian Tracy

Ο πολύ γνωστός Brian Tracy με το ήπιο ύφος του και το ζεστό χαμόγελο είναι πάντα επίκαιρος. Με τεράστια εμπειρία στον χώρο της διαχείρισης χρόνου, παραγωγικότητας και πωλήσεων είναι απλός και κατανοητός ακόμα και όταν δένει πληροφορίες ψυχολογίας με την πώληση. Δείχνει ξεκάθαρα την σχέση της ψυχολογίας με την  διαδικασία της πώλησης και με αυτόν τον τρόπο κάνει το παραπάνω βιβλίο κλασικό. Πολύ κατανοητά παραδείγματα και ενδιαφέρουσες ιστορίες κάνουν το βιβλίο να διαβάζεται εύκολα.

 

 

 

 

attitude101Attitude 101 by John C. Maxwell

Η συμπεριφορά είναι το παν. Στο βιβλίο του Maxwell αναλύεται ξεκάθαρα πως αυτή επηρεάζει την καθημερινότητα ενός πωλητή και πως εάν γίνει θετική μπορεί να μας φέρει τα αποτελέσματα που ίσως μας διαφεύγουν. Οι πωλήσεις απαιτούν δυνατό στομάχι και επίμονη αναζήτηση και η κατάλληλη ψυχολογία είναι εργαλείο. Δείτε λοιπόν πως θα την αναπτύξετε.

 

 

 

Bonus Βιβλίο!

 Το δικό μας νέο βιβλίο για τις πωλήσεις με τίτλο “Δεν ξέρεις να πουλάς;” Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει οποιοσδήποτε ασχολείται με τις πωλήσεις και θέλει πρακτικές μεθοδολογίες βγαλμένες από την Ελληνική πραγματικότητα!

Ελπίζω να τα βρείτε χρήσιμα και όποιος έχει κάποιο καλό βιβλίο στο θέμα να προτείνει, είμαι ανοιχτός να το διαβάσω και να γράψουμε για αυτό! Επίσης δείτε τα δικά μας εδώ!

 

Καλή τύχη σε όλους!

 

Αφήστε μια απάντηση