2015 Πέρασε μια πολύ παραγωγική χρονιά

Τι λειτούργησε και τι χρειάστηκε βελτίωση!

 

2016 new yearΚάθε χρόνο τέτοια εποχή πλέον γίνεται ο απολογισμός της χρονιάς που μας πέρασε και η στοχοποίηση της επόμενης. Το 2015 ήταν για μένα από τις πιο παραγωγικές χρονιές, αν και δεν πέτυχα όλους τους στόχους τους οποίους έθεσα. Σε αυτό βοήθησαν κάποια απλά πραγματάκια και μερικές ουσιαστικές αλλαγές! Ας δούμε τι δούλεψε για μένα προσωπικά και τι όχι την χρονιά που πέρασε.

 

 

Τι δεν δούλεψε και το άλλαξα.

 

IQTell. Βλέποντας τα περυσινά μου άρθρα ήμουν πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος με αυτήν την υπηρεσία. Θεωρώ ακόμα ότι είναι το πιο πλήρες σύστημα για κάποιον που θέλει να εφαρμόσει την μεθοδολογία GTD. Τι δεν δούλεψε λοιπόν; Αν και αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να το φέρω στα μέτρα μου, περίπου τον Απρίλιο κατάλαβα ότι δεν με κάλυπτε σε ένα σημαντικό κομμάτι που σήμερα είναι θεμέλιος λίθος του πολύ μεγάλου project πάνω στο οποίο εργάζομαι. Το κομμάτι αυτό είναι το CRM (Customer Relationship Management). Στράφηκα στο Bitrix24 για τις ανάγκες αυτές και πολύ σύντομα άρχισα να το χρησιμοποιώ και σαν task manager. Έπαψε λοιπόν να είναι το καθημερινό μου γραφείο το IQTell και σιγά σιγά εγκαταλείφθηκε Ειδικά δε όταν υπήρξε η ανακοίνωση ότι το σταματάνε σαν υπηρεσία (την απέσυραν μερικές βδομάδες αργότερα αλλά το κακό είχε ήδη γίνει) το εγκατέλειψα πλήρως.

 

Η Δίαιτα. Όχι δεν έγινα υποψήφιος για υπερβαρέα αλλά είχα τελείως λάθος προσέγγιση. Προσπαθώντας να πέσω στα κιλά που ήθελα πρόσεξα μόνο την διατροφή και όχι την γυμναστική μέχρι τον Μάιο έχοντας πολύ άσχημα αποτελέσματα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Όλα αυτά μέχρι που ξεκίνησα crossfit (θα το αναφέρω αργότερα)

 

Κάποια από τα project πάνω στα οποία δούλεψα. Για την ακρίβεια αυτά εγκαταλείφθηκαν συνειδητά λόγο έλλειψης χρόνου. Πολύ απλά μου αποσπούσαν την προσοχή από τους ξεκάθαρους πλέον στόχους μου.

 

Τι δούλεψε και ήταν παραγωγικό!

 

Bitrix24. Πλέον, και με τις νέες αναβαθμίσεις, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο δωρεάν CRM για έναν μέσο χρήστη που δεν μπορεί να στήσει μόνος του ένα Custom. Περιέχει τα πάντα και η αγορά μιας άδειας απεριόριστων χρηστών είναι μέσα στα πλάνα μου για το 2016. Θα ξεκινήσω επίσης μια μικρή σειρά άρθρων για αυτό τις επόμενες μέρες! Έχει δυνατότητες διαχείρισης εργασιών, πελατών, cloud storage, τηλεφωνία, social collaboration, είναι για 12 χρήστες εντελώς δωρεάν!!!

 

Evernote. Το απόλυτο εργαλείο για καταγραφή σκέψεων, ιδεών και πληροφοριών για όποιον ασχολείται με την μεθοδολογία GTD.  Η εφαρμογή για το κινητό με την φωνητική σημείωση είναι καθημερινό μου εργαλείο καθώς μπορώ να σημειώσω ότι θέλω και το βράδυ τα τοποθετώ ανάλογα εκεί που πρέπει. Το Evernote είναι πολύ δυνατό στην απλή αποθήκευση πληροφορίες και με την χρήση τετραδίων και tags μπορεί να γίνει ένα πλήρες σύστημα GTD.

 

GTD.  Η ίδια η μεθοδολογία. Δεν περίμενα να μου είναι τόσο δεύτερη φύση πλέον και να μην μπορώ να σκεφτώ άλλον καλύτερο τρόπο να μπορείς να οργανώσεις τόσο την καθημερινότητά σου όσο και τα μεγαλύτερά σου όνειρα. Σίγουρα κάποιες φορές ξέφυγα αλλά έβαλα το κεφάλι κάτω και επανήλθα στον ρυθμό που έπρεπε στο ‘άδειασμα’ του μυαλού.

 

Focus. Οι ξεκάθαροι στόχοι μου καθόρισαν κατά πολύ την έκβαση μιας πολύ πετυχημένης, παραγωγικής και δημιουργικής χρονιάς. Πάνε πλέον τα περίπου…φέτος για όλα πλέον οι στόχοι είναι ακόμα πιο ξεκάθαροι, ρεαλιστικοί και μετρήσιμοι. Focus σε όνειρά σας…

 

Crossfit. Αθλούμαι τα τελευταία 30 χρόνια. Ξεκινώντας crossfit τον Μάιο όλοι μου ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών, ότι είναι πολύ έντονο κλπ. Μετά από 15 χρόνια διδασκαλίας όμως ήμουν έτοιμος να γίνω ένας πολύ υπάκουος μαθητής. Ξεκίνησα προσεκτικά και κάθε μήνα και πιο καλά μέχρι που πλέον δεν κοιτάω τα κιλά μου αλλά τα κιλά που σηκώνω… Το έκανα μέρος της καθημερινότητας και σαν αποτέλεσμα είμαι στην καλύτερη φόρμα εδώ και χρόνια, νοιώθω δυνατός και με αυτοπεποίθηση, χαρακτηριστικά που τα έχουμε τόσο πολύ ανάγκη σήμερα. Ευχαριστώ το The Lab λοιπόν!

 

Ιεροτελεστίες. Όχι δεν έγινα μέλος απόκρυφης οργάνωσης, απλά οι καθημερινές μου συνήθειες έγιναν μια καθημερινή ιεροτελεστία που συνεχίστηκε όλη την χρονιά και πλέον θα βελτιωθεί για το 2016. Από το πολύ πρωινό ξύπνημα, μέχρι το 20λεπτο το βράδυ πριν κοιμηθώ όπου τακτοποιώ τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας ελάχιστες φορές δεν ακολούθησα την ιεροτελεστία, και το μετάνιωσα.

 

Νομίζω ότι το τελευταίο είναι και το πιο βασικό. Είναι τόσο απλό να αφιερώσεις 15 λεπτά την ημέρα για να βλέπεις τους στόχους σου και να κατεβάσεις ιδέες για να τους πετύχεις αλλά τόσο δύσκολα το κάνεις 365 μέρες… Είναι απλό, δεν είναι εύκολο.

 

Για την επόμενη χρονιά λοιπόν είμαι ενθουσιασμένος και μόνο που την σχεδιάζω στο χαρτί, μιας και ήδη ξεκινάει με την πραγματοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα μου όνειρα, ενός οργανισμού παραγωγικότητας με τα δικά του γραφεία και όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσει. Η μοναδική μου συμβουλή λοιπόν είναι κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα πρώτα στο χαρτί, ξεκαθαρίστε τις μπούρδες που σας κρατάνε μακριά τους, νοιώστε ότι είστε εσείς και μόνον εσείς υπεύθυνοι για την πραγματοποίησή τους και καθορίστε τις καθημερινές εργασίες που πρέπει να γίνουν για να τα πετύχετε.

 

Είναι απλό, δεν είναι εύκολο αλλά είναι απλό…

 

Καλή τύχη σε όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση