Οδοφράγματα στην Ιερισσό.

 ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ!

ierissosΘεσσαλονίκη

Οδοφράγματα με τόνους χώματος έστησαν οι κάτοικοι της Ιερισσού την Πέμπτη, προκειμένου να εμποδίσουν ενδεχόμενη νέα αστυνομική επιχείρηση. Δεν θα υπάρξει επανάληψη των φαινομένων της Κερατέας, η νομιμότητα θα αποκατασταθεί, δήλωσε ο Ν.Δένδιας στον ΒΗΜΑ 99,5. Εν τω μεταξύ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην άσκηση βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Στα οδοφράγματα, που άρχισαν να υψώνονται σταδιακά με την εναπόθεση τόνων χώματος στο οδόστρωμα από το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, βρίσκονται κάτοικοι όλων των ηλικιών που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν.

 

Παράλληλα, εκδηλώσεις συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες κατοίκους της Ιερισσού, ηλικίας 44 και 33 ετών, έχουν προγραμματιστεί στην Θεσσαλονίκη από σήμερα Πέμπτη έως και την Κυριακή, οπότε αναμένονται οι απολογίες τους στον ανακριτή.

«Δεν θα υπάρξει επανάληψη των φαινομένων της Κερατέας. Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα» διαμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Κληθείς από τον ΒΗΜΑ 99,5 να σχολιάσει τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, απάντησε: «Γιατί αδικείτε την έννομη τάξη της χώρας; Έχετε δει πολλές συλλήψεις για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα – μεσημέρι. Είναι απολύτως νόμιμες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ή μήπως πρέπει να εκτελούνται τα εντάλματα σύλληψης από την αστυνομία μόνο συγκεκριμένες ώρες»

Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν.Δένδιας άφησε αιχμές εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αναρωτήθηκε: «Μπορεί να δίνεται πολιτική κάλυψη ή να συζητάμε για την ώρα της σύλληψης, την ώρα που το κατηγορητήριο είναι ανατριχιαστικό; Τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με αυτό το θέμα;»

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε, δε, ότι πρέπει να υπάρχει περιβάλλον ασφάλειας εάν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις. «Οποιοσδήποτε θέλει να επιχειρήσει σε αυτήν την χώρα δεν πρέπει να προστατεύεται; Η χώρα αυτή για να σωθεί χρειάζεται επενδύσεις από το εξωτερικό. Αλλιώς η ανεργία θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Είναι δυνατόν να έρθει επιχειρηματίας αν κινδυνεύει να τον πυροβολήσουν ή να κάψουν την επένδυσή του;»

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός, τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μέχρι την απολογία τους κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής αναφέρει ότι «εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην άσκηση βίας απ’ όπου αυτή και αν προέρχεται, καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού από τους κατοίκους της περιοχής και καλούμε όλους να επιδείξουν σύνεση και ψυχραιμία».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επιπλέον πως «σήμερα στο και “και πέντε” πλέον μιας κατάστασης που δεν τιμά κανέναν, οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι με θρησκευτική ευλάβεια στην τήρηση της νομιμότητας και στην αντιμετώπιση των συμπολιτών μας ως ανθρώπων με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις, με σεβασμό στις κατακτήσεις μας ως κοινωνία πολιτισμένων και όχι υπανάπτυχτων ανθρώπων».

Newsroom ΔΟΛ www.in.gr

 

Αφήστε μια απάντηση