Διαλέγοντας την σωστή γραβάτα

cravatΠαρακάτω θα δούμε μερικούς παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να διαλέγουμε γραβάτα.

Χρώμα.

Θα δείτε χρώματα που δεν υπάρχουν στην φύση, φτιαγμένα από απίστευτα χημικά που σχεδόν λάμπουν την ημέρα και σχεδόν φωσφορίζουν τη νύχτα. Προσπαθήστε να διαλέξετε ένα χρώμα πιο ουδέτερο που ταιριάζει με τα ρούχα που φοράτε ως συνήθως.

Πολύ γενικό; Οκ ας υποθέσουμε ότι θέλετε να βάλετε μια πολύχρωμη γραβάτα με ένα πουκάμισο. Το χρώμα του πουκαμίσου πρέπει να υπάρχει κάπου στα χρώματα της γραβάτας ή τουλάχιστον να είναι περίπου εκεί μέσα.

Εάν έχετε πολλά λευκά πουκάμισα, δοκιμάστε μια ωραία μπλε γραβάτα σε διάφορους τόνους, σκούρο μπλε, navy, έντονο μπλε. Καλό θα ήταν όμως να μείνετε μακριά από πολύ ανοιχτό μπλε γιατί θα χάνεται στο άσπρο. Εάν φοράτε κάποιο μαύρο πουκάμισο καλό θα ήταν να το σπάσετε με πιο ανοιχτά χρώματα, λίγο κόκκινο ή ακόμα και το πιο τολμηρό βαθύ μωβ.

Σχέδιο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε για τις γραβάτες με σχέδιο είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να έχετε μια. Δύσκολα μπορείτε να κάνετε λάθος με μια σκέτη γραβάτα. Είναι και πιο εύκολο να τις ταιριάξετε.

Σχέδια υπάρχουν πολλά: ρίγες, πουα, οτιδήποτε. Το κόλπο με το σχέδιο είναι να συγκρατηθείτε και να μην το παρακάνετε τραβώντας όλη την προσοχή στην γραβάτα σας. Στον εργασιακό χώρο δηλαδή. Στην προσωπική σας ζωή μπορείτε να πάρετε ως πρότυπο τον Ακάλυπτο και κανείς δεν μπορεί να σας πει τίποτα!

Υλικό

Αυτός είναι πιθανόν ο παράγοντας που παίρνετε λιγότερο υπόψιν. Σήμερα βρίσκεις γραβάτες από οποιοδήποτε υλικό! Δείτε λίγο τις μεταξωτές οι οποίες αν και σαν γραβάτες είναι ανδρικό και δυναμικό αξεσουάρ, έχουν και την λεπτότητα που κάνει την διαφορά στην υφή. Είναι ελαφριές και θα ξεχάσετε ότι τις φοράτε. Ο περισσότερος κόσμος φυσικά και δεν θα σας κρίνει από το υλικό τις γραβάτας αλλά καλό θα είναι να έχετε μια ποικιλία για να δοκιμάσετε τι σας αρέσει.

ChoosingTheRightTie Violet

Αφήστε μια απάντηση