Αναβάθμιση στην πώληση. Upsell.

Δημιουργώντας κέρδη από το πουθενά για την επιχείρησή σας με αναβάθμιση στην πώληση.

161-photo-f520ccf7858c9d71169d64a0c57b40c5Η Αναβάθμιση στην πώληση είναι μια διαδικασία στην οποία γίνεται μια προσφορά στον πελάτη αν πάει σε ένα πιο ακριβό προϊόν ή υπηρεσία από αυτήν στην οποία βρίσκεται.

Το κλειδί σε αυτήν την διαδικασία είναι η καθαρή αξία του προϊόντος για τον πελάτη. Αυτή καθορίζεται από αποτέλεσμα της διαίρεσης της Εικόνας Παρεχόμενης Υπηρεσίας (ή προϊόντος) / Τιμή. Εδώ λοιπόν αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αυξήσουμε περισσότερο το ποσοστό της

Εικόνας Παρεχόμενης Υπηρεσίας από την Τιμή, δίνοντας μεγαλύτερη καθαρή αξία στον πελάτη και κάνοντας έτσι επιτυχημένα την αναβάθμιση στην πώληση.

Για παράδειγμα. Μια εταιρία παροχής ίντερνετ δίνει το βασικό της πακέτο με απλή σύνδεση 24Mpbs 20€ τον μήνα . Κάνει όμως και ένα πακέτο Premium στο οποίο υπάρχει εκτός των άλλων παροχών και δώρο η συνδρομητική τηλεόραση για τον πρώτο χρόνο, και ο εξοπλισμός, και με κάθε αγορά ένα εισιτήριο για δύο για ένα καλό εστιατόριο, με μόνο 27€. Αυτό που κάνει δηλαδή είναι να κάνει ασυναγώνιστο το Premium πακέτο σε σχέση με το απλό

.

Μερικά ακόμα παραδείγματα επιχειρήσεων που μπορεί να εφαρμοστεί η διαδικασία.

Αλλαγή Λαδιών > Γενικό σέρβις και προληπτικός Έλεγχος

Ένα course> Μηνιαία συνδρομή με απεριόριστα courses

Φορολογική Δήλωση > Πλήρης Οικονομική Προσωπική Ανάλυση

Δωμάτιο Ξενοδοχείου > Αναβάθμιση σε σουίτα και περισσότερες δραστηριότητες

 

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με σωστό σχεδιασμό, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε κέρδος δίνοντας παράλληλα και μεγαλύτερη αξία στο προϊόν μας. Θέλει προσοχή όμως γιατί αν δεν γίνει σωστά μπορεί να αποδειχθεί πιο ακριβό από αυτό που περιμέναμε και να χαθεί το κέρδος.

 

clickup

Πρέπει λοιπόν αφού το ετοιμάσετε να το προβάλλετε σε κάθε πώληση σας και να είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές πήγατε σε αλυσίδα γρήγορου φαγητού για ένα απλό χάμπουργκερ και πήρατε χωρίς να το πολυκαταλάβετε ολόκληρο γεύμα απλά και μόνο επειδή η ευγενική κοπέλα σας το πρότεινε!

 

Καλή συνέχεια σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση