2018. Μια χρονιά γεμάτη παραγωγικότητα και αλλαγές!

Έγιναν τόσα πολλά μέσα σε ένα χρόνο! Είμαι στις διακοπές των Χριστουγέννων, στο χωριό μας, και προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου όλα όσα έγιναν από τα προηγούμενα Χριστούγεννα που έγραψα πάλι εδώ άρθρα και το πρώτο μου βιβλίο. Ελπίζω και η δικά σας χρονιά να ήταν τόσο γεμάτη όσο η δική μου και να σας βοήθησε να καθαρίσετε ακόμα καλύτερα και ακόμα περισσότερο την εικόνα για αυτά που θέλετε να κάνετε στην ζωή σας.

Ένας μικρός απολογισμός.

Το 2018:

Διάβασα περισσότερα από 30 βιβλία σχετικά με το θέμα μου
Δημιούργησα 4 online courses (3 στο Udemy και 1 σε συνεργασία με το Skillbox.gr)
Έκανα περισσότερα από 20 σεμινάρια
Έγραψα 2 βιβλία (Το “Δεν ξέρεις να πουλάς;” και το “Μπορείς Περισσότερα!”)
Έκανα το bizman την κύρια δραστηριότητά μου
Ξεκίνησα άρση βαρών στην οποία προπονούμαι 3-4 φορές την εβδομάδα
Έγραψα περισσότερα από 200 blog posts
Πήρα την πιστοποίηση μου στο life coaching
Έκανα sales και life coaching σε δεκάδες ανθρώπους

Έβγαλα 7 τεύχη του περιοδικού Productive Habits

Έκανα περισσότερα από 50 βίντεο, 1000 social media posts και 15 Podcasts
ενώ είμαι παντρεμένος με 2 μικρά παιδιά στα οποία αφιερώνω περισσότερες από 3-4 ώρες την ημέρα κάθε απόγευμα.

Σημειώνω ότι  δεν τα λέω αυτά για να καυχηθώ. Όπως επίσης ότι το γεγονός ότι τα έκανα δεν σημαίνει ότι είμαι επιτυχημένος. Προσωπικά όμως για μένα σημαίνει ότι εστίασα ακόμα περισσότερο τις ενέργειές μου σε αυτό που θέλω να πετύχω, έτσι πήρα και την απαραίτητη ενέργεια για να κάνω όλα όσα προανέφερα. Είδα πολύ πιο καθαρά τι θέλω να κάνω και σχεδίασα τις ενέργειες για να το πετύχω. Φυσικά όλα όσα έκανα δεν ήταν επιτυχημένα. Οι αποτυχίες ήταν πάρα πολλές, και τα μαθήματα καλά. Συνεργασίες που δεν μου βγήκαν, κινήσεις μάρκετινγκ που δεν απέδωσαν, σεμινάρια που δεν πήγαν καλά, και πολλά ακόμα.

 

Σε κάθε αποτυχία έπρεπε να δω τι δεν δούλεψε και τι μπορούσε να βελτιωθεί, έτσι ώστε η αποτυχία να γίνει μάθημα.

 

Έχοντας μια τόσο παραγωγική χρονιά με πολλές αλλαγές στην ζωή μου, έχω να σας δώσω μερικές συμβουλές για να κυνηγήσετε και εσείς με την ίδια επιμονή και παραγωγικότητα τα όνειρά σας:

 

  1. Προετοιμαστείτε για μέγιστη δράση. Η μέγιστη δράση είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα και όχι η μέτρια. Να είστε έτοιμοι για να δουλέψετε σκληρά, δεν υπάρχει ο σύντομος δρόμος, χρειάζεται προσπάθεια.

  2. Η ξεκάθαρη σκέψη είναι το καλύτερο καύσιμο. Μόνο όταν ήμουν ξεκάθαρος για το τί ήθελα να πετύχω, τι να αφήσω πίσω, και πως να το κάνω αυτό μου ήρθε ο ενθουσιασμός και η ενέργεια για να αντέξω την καθημερινότητα που ήταν γεμάτη.

  3. Κάντε proactive ενέργειες. Συγνώμη για το αγγλικό αλλά δεν μου έρχεται καλύτερος όρος από το proactive. Κοινώς, μην περιμένετε τις ευκαιρίες αλλά δημιουργήστε τες. Χτυπήστε τις μεγάλες πόρτες προετοιμασμένοι και κάποιες από αυτές θα ανοίξουν. Μην περιμένετε για τίποτα και κανέναν.

  4. Μάθετε να πουλάτε. Η εκπαίδευση πωλήσεων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ σε ότι και αν κάνετε. Οι πωλήσεις είναι παντού και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ακόμα και εάν είστε βέβαιοι ότι δεν είναι στον τομέα σας. Πιστέψτε με, είναι. Επίσης οι πωλήσεις είναι μια επίκτητη δεξιότητα, δεν γεννιέσαι πωλητής, μαθαίνεις να πουλάς. Η εκπαίδευση πωλήσεων είναι εύκολη και είναι για όλους.

  5. Δουλέψτε στον εαυτό σας. Μην αφήσετε να περνάει ημέρα χωρίς να μάθετε κάτι νέο, να αναπτύξετε μια δεξιότητα που μπορεί να σας βοηθήσει και να κάνετε ενδοσκόπηση στο μυαλό σας για να δείτε που είναι οι περιοριστικές σας αντιλήψεις. Αυτό είναι και αυτό που με έκανε να εκπαιδευτώ στο Life Coaching, γιατί το είχα πρώτα ανάγκη εγώ. Καθίστε και γράψτε τους στόχους σας, επίσης τις δεξιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να τους πετύχετε και βάλτε στο πρόγραμμά σας για την επόμενη χρονιά χρόνο για να τις αναπτύξετε! Δείτε μερικά courses εδώ.

  6. Μην απογοητεύεστε από τα λάθη. Βλέπω πολλούς ανθρώπους να τρομάζουν στην ιδέα να κάνουν κάποιο λάθος. Από πότε αφήσαμε τόσο πολύ τον περίγυρό μας (που τις περισσότερες φορές δεν κάνει τίποτα) να μας τρομοκρατεί τόσο πολύ για τις αποτυχίες μας; Μάθετε τι πήγε στραβά, που και πως τα θαλασσώσατε και δημιουργήστε τις διαδικασίες για να μην συμβεί την επόμενη φορά.

 

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο για όλα αυτά (για την ακρίβεια αυτό κάνω αυτόν τον καιρό) αλλά αυτό το ποστ πρέπει να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή.

 

Εσείς τι χρονιά είχατε; Ποιες ήταν οι επιτυχίες σας; Καταγράψτε τες και δώστε κουράγιο στον εαυτό σας. Κάντε έναν καλό απολογισμό και προετοιμάστε το 2019! Εγώ μπορώ να σας βοηθήσω ακόμα περισσότερο με το εργαστήρι Στοχοθέτησης και Παρακίνησης που έχουμε σε λίγες ημέρες! Σας περιμένω!

Καλή χρονιά και καλή τύχη σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση