3 Τρόποι να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας επαφές.

Τρόποι να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας επαφές και να βοηθήσετε την επιχείρησή σας δημιουργώντας ευκαιρίες.

τρόποι να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας επαφέςΣτην εποχή που ζούμε, στην Ελλάδα της κρίσης είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε όλα μας τα όπλα προς όφελος της επιχείρησης μας. Ένας τρόπος με τον οποίο οι μικρές επιχειρήσεις λειτουργούν είναι η ανάπτυξη επαφών στον επαγγελματικό τους χώρο. Αυτό είναι μια ικανότητα που πολλοί άνθρωποι εν την έχουν. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε μερικούς τρόπους να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας επαφές με σκοπό την καλύτερη προώθηση της επιχείρησής σας.

 

1. Κάντε καλύτερες ερωτήσεις . Όταν παρευρίσκεστε σε ένα σεμινάριο, έκθεση, συνέδριο ή οποιαδήποτε άλλη δράση δεν είστε εκεί για κουτσομπολιό. Είστε εκεί για να μάθετε περισσότερα για τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην δράση και να δημιουργήσετε επαγγελματικές ευκαιρίες. Πρέπει λοιπόν να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις. Ποιες είναι αυτές; Αυτές που σας δίνουν καλύτερες πληροφορίες. Πότε ξεκίνησαν την επιχείρησή τους, ποια είναι η επαγγελματική νοοτροπία τους, ποιο είναι το πλάνο τους, τι εργαλεία χρησιμοποιούν, ποια είναι τα προβλήματα που έχουν και που μπορείτε να βοηθήσετε;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις σας βοηθούν να καταλάβετε και να γνωρίσετε τους απέναντι και την επιχείρησή τους. Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργείτε και να διατηρείτε τις σχέσεις αυτές.

2. Κρατάτε σημειώσεις. Αν δεν είναι δυνατόν να το κάνετε εκεί, μόλις γυρίσετε στο σπίτι πρέπει να γράψετε όλες σας τις σημειώσεις της βραδιάς:

Ποιον είδατε/γνωρίσατε

Τι συζητήσατε

Σημαντικά στοιχεία που κρατήσατε από την συζήτηση (ενδιαφέροντα, παιδιά, χόμπι, ευκαιρίες κτλ.)

Πιθανή δεύτερη επικοινωνία και πότε πρέπει να γίνει αυτή.

Θεωρώ περιττό να αναφέρω την σημασία των σημειώσεων αυτών καθώς αυτός είναι ο λόγος που γίνεται όλη η διαδικασία. Το καλύτερο σημείο για να κρατήσετε σημειώσεις είναι το προσωπικό σας CRM σε μια πλατφόρμα όπως το ClickUp.!

 

clickup

3. Δημιουργείστε λόγο για νέα επικοινωνία . Ίσως είναι γιατί θα συζητήσετε το οτιδήποτε. Ίσως για κάποια προσφορά που θα του κάνετε. Ίσως γιατί ακούγοντας το πρόβλημά του βρήκατε μια λύση που θέλετε να του προτείνετε. Όπως και να’ χει αν ρωτήσατε τις κατάλληλες ερωτήσεις θα έχετε βρει έναν τρόπο να γίνετε χρήσιμος για τον άνθρωπο αυτό. Επίσης αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα και όχι μετά από καιρό.

Εάν γυρίσετε στο σπίτι και δεν έχετε μια λίστα με ανθρώπους που πρέπει να ξανακάνετε επαφή και τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε με κάποιο τρόπο, τότε είναι σίγουρο ότι δεν πήγε καλά η εκδήλωση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιώσετε τις επαγγελματικές επαφές σας και εάν έχετε και δικές σας ιδέες και συμβουλές σχετικά με το άρθρο; Συμπληρώστε από κάτω!

 

 

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Αφήστε μια απάντηση