4 Ποιότητες που πρέπει να έχετε το 2022

4 Ποιότητες που πρέπει να έχετε το 2022.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες σας για την δουλειά των ονείρων σας.

woman-leader01Στην σημερινή εποχή η πρόσληψη ή η προαγωγή μας σε μια επιχείρηση δεν εξαρτάται μόνο από τις σπουδές, την εμπειρία και τις συστάσεις. Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street αυτό που επίσης πρέπει να έχετε σαν υποψήφιοι είναι οι παρακάτω 4 ποιότητες.

1. Ικανότητες επικοινωνίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε ξεκάθαρα το μήνυμά σας; Μπορείτε να κάνετε παρουσιάσεις; Η ικανότητα επικοινωνίας είναι ποιότητα που είναι απαραίτητη σε όλους τους επαγγελματίες. Είναι επίσης απαραίτητη ποιότητα ηγεσίας. Δεν μπορεί κανένας να ελπίζει για επαγγελματική ανάπτυξη αν δεν μπορεί να επικοινωνήσει σωστά με πελάτες και συνεργάτες.

 

Είναι λίγο περίεργο που μια αυτονόητη ποιότητα αναφέρεται σε ένα τέτοιο άρθρο αλλά το παράδοξο είναι ότι με την εξάπλωση των προγραμμάτων κοινωνικής δικτύωσης πολλά νέα παιδιά χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν σωστά με τους συνανθρώπους τους! Πολλοί είναι καλοί στην διαδικτυακή παρουσία τους αλλά όταν έρχεται η ώρα να μιλήσουν στον πελάτη ή στον συνάδελφο με σκοπό την πώληση ή την παρουσίαση δεν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας για να τα καταφέρουν. Τους λείπει η σωστή χρήση του εργαλείου που λέγετε φωνή, η σωστή στάση του σώματος, η ικανότητα να ακούν και πολλά άλλα.

Θέλετε να ξεχωρίσετε σε μια συνέντευξη ή να μιλήσετε για την προαγωγή σας; Μάθετε να εκφράζετε τις ικανότητες, τους στόχους σας και την προσωπική σας ιστορία με τρόπο ενθουσιώδη και εύστοχο. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που κάνουν τις συνεντεύξεις θα σας θυμούνται. Γιατί; Γιατί θα ξεχωρίσετε από τους υποψήφιους που είναι νωθροί και χωρίς πάθος.

2. Προσωπικό Branding

Εάν ακόμα δεν γνωρίζετε τι είναι το Personal Branding καλό θα ήταν να το γνωρίσετε γιατί είναι κάτι που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Πρώτα από όλα, δεν εννοούμε μια ναρκισσιστική δημιουργία μια προσωπικής σελίδας, σήματος, ή οτιδήποτε άλλο, μιλάμε για αυτογνωσία. Γνώση των ικανοτήτων σας, του εαυτού σας, και των εμπειριών σας τόσο καλά ώστε να μπορείτε να μεταδώσετε την προσωπική σας εικόνα σωστά στο κοινό που επιθυμείτε.

Πρέπει λοιπόν να ρωτήσετε στον εαυτό σας:  Τι είναι αυτό που σας κάνει μοναδικούς;

Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας όλα αυτά χαρακτηριστικά και ικανότητες που σας ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Τι κάνατε τον τελευταίο καιρό το οποίο σας έκανε ξεχωριστό; Τι θα έλεγαν οι συνεργάτες σας ως το μεγαλύτερο προτέρημά σας; Τι σας προσδίδει αξία και για το οποίο μπορείτε χωρίς να νοιώθετε οποιαδήποτε ντροπή να πείτε ότι είναι δικό σας;

Δείτε λοιπόν τι προβάλλετε στον κόσμο, γιατί πχ αυτό που προβάλλετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι και αυτό που σήμερα βλέπουν αυτοί που θέλετε να σας προσλάβουν. Με μια απλή αναζήτηση google μπορεί πλέον κάποιος να δει πληροφορίες για σας. Πρέπει λοιπόν αυτό που θα δει στην παρουσία σας στο διαδίκτυο να αντιπροσωπεύει επάξια το Προσωπικό σας Brandingκαι να είναι ζωτικό μέρος του.

δείτε το tradingview

3. Ικανότητα Προσαρμογής.

Με την αλλαγή να συμβαίνει πλέον διαρκώς γύρω σας σήμερα, η ικανότητά σας να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις είναι πλέον μια πολύτιμη ποιότητα. Πρέπει λοιπόν να καταλάβετε πόσο γρήγορα μπορείτε να προσαρμοστείτε στις ανάγκες των πελατών σας, στις αλλαγές που γίνονται στην επιχείρησή σας; Πόσο γρήγορα μπορείτε να αποκτήσετε καινούργιες ικανότητες και να τις μεταδώσετε; Όλα αυτά είναι μέρος της ικανότητας προσαρμογής που είναι πολύτιμη πλέον στον επιχειρηματικό κόσμο.

4. Βελτίωση παραγωγικότητας.

Με την κρίση να έχει πλήξει όλες τις επιχειρήσεις είναι πλέον σίγουρο ότι πρέπει να κάνετε περισσότερα πράγματα από ότι κάνατε στην δουλειά σας. Η εταιρία περιμένει από εσάς αύξηση παραγωγικότητας για να καλυφθούν τα κενά που ίσως έχουν δημιουργηθεί. Δείτε λοιπόν κατά πόσον: Προσφέρετε λύσεις σε πιθανά προβλήματα; Αναλαμβάνετε εργασίες προαιρετικές για εσάς; Είστε αρκετά αποδοτικός σύμφωνα με αυτό που μπορείτε στην θέση σας; Όλα αυτά θα παίξουν σημαντικό ρόλο το 2022 στην απόφαση για την προαγωγή σας ή την πρόσληψή σας σε μια εποχή που οι εταιρίες πλέον ξέρουν τι θέλουν από τους υπαλλήλους τους. Δείτε μερικά online courses παραγωγικότητας εδώ.

Ελπίζω να βρείτε τις ποιότητες που χρειάζεστε για να έχετε μια καλή χρονιά φέτος.

 

Αφήστε μια απάντηση