5 Λόγοι για ηλεκτρονικό εμπόριο

5 Λόγοι για τους οποίους οι μικρές επιχειρήσεις στρέφονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

5 logoi gia elektroniko emporio1Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων σήμερα είναι το γεγονός του γεωγραφικού περιορισμού τους. Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν σκεφτεί να εισχωρήσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και γρήγορα καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από ότι η μέχρι τώρα δραστηριότητά τους. Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος δεν τολμάει το βήμα είναι αρκετοί. Σήμερα όμως θα δούμε 5 λόγους για τους οποίος ΠΡΕΠΕΙ κάποιος να πάρει την απόφαση και να δει την επιχείρησή του διαφορετικά.

 1. Περισσότεροι Δυνητικοί πελάτες.
  Είναι πολύ εύκολα κατανοητό ότι μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί μια επιχείρηση να δραστηριοποιηθεί πέρα από την γειτονιά της και να πλησιάσει μέρη και αγορές που δεν φανταζόταν μέχρι τώρα ο ιδιοκτήτης της. Αυτό που δεν είναι εύκολα κατανοητό είναι το μέγεθος του αριθμού των δυνητικών πελατών που μπορεί πραγματικά να προσεγγίσει μια επιχείρηση μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Με την σωστή προώθηση (η οποία μπορεί ακόμα και να μην γίνει από τον ίδιο αλλά συνολικά από ένα εμπορικό κέντρο τύπου http://grmall.gr/) μπορεί να γίνουν πραγματικά θαύματα για μια μικρή επιχείρηση και να εξασφαλιστεί η ανάπτυξή της.

 2. Οι πελάτες επιλέγουν πλέον το ηλεκτρονικό εμπόριο.
  Τα τελευταία 3 χρόνια η αύξηση των πωλήσεων μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι κατακόρυφη. Ακόμα και με αυτόν τον ρυθμό όμως η Ελλάδα έχει ακόμα τεράστια περιθώρια ανάπτυξης στον χώρο αυτό.

 3. Το ηλεκτρονικό εμπόριο πλέον προσφέρει περισσότερες επιλογές.
  Είτε πρόκειται για μια μεμονωμένη σελίδα είτε για κάποιο εμπορικό κέντρο όπως το http://grmall.gr/ οι επιλογές πλέον για τον καταναλωτή είναι πολύ περισσότερες. Η ευκολία στην επιλογή και τον τρόπο πληρωμής οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας έχει μπει δειλά δειλά στην καθημερινότητα μας.

 4. Πολύ χαμηλότερο κόστος συντήρησης.
  Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο πλέον μια επιχείρηση να κλείνει το περιορισμένο φυσικό της κατάστημα και να αφοσιώνεται πλήρως στο ηλεκτρονικό της. Ειδικά όταν υπάρχουν λύσεις που δεν χρεώνουν hosting και με χαμηλό κόστος συντήρησης και δημιουργίας κάνουν το φυσικό κατάστημα να φαίνεται πλέον ασύμφορο.

 5. Είναι πιο εύκολο να παλέψουν τις μεγάλες εταιρίες.
  Με την χρήση των κατάλληλων εργαλείων μπορεί μια μικρομεσαία επιχείρηση να δείξει στους καταναλωτές ότι μπορεί να τους εξυπηρετήσει ακόμα και καλύτερα από τις μεγάλες επιχειρήσεις, και πολλές φορές με χαμηλότερο κόστος. Για ποιον λόγο λοιπόν ένας καταναλωτής να μην σας διαλέξει; Αυτήν την στιγμή δεν σας διαλέγει γιατί δεν σας βρίσκει. Εάν σας έβρισκε…θα ήταν στο χέρι σας το παιχνίδι!

 

Καλή τύχη σε όλους και εάν κάποιος χρειάζεται βοήθεια στο κομμάτι αυτό του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου εδώ!

 

Αφήστε μια απάντηση