5 συμβουλές για αύξηση λιανικών πωλήσεων

Οι συνβουλές για αύξηση λιανικών πωλήσεων είναι τόσο σημαντικές για ένα κατάστημα. Είναι οι μέρες που όλη η αγορά περιμένει να δουλέψει λίγο καλύτερα για να κλείσει κάποιες τρύπες και, πιθανών, να ξεκινήσει την νέα χρονιά με αισιοδοξία και καλές προοπτικές. Σε αυτό το πνεύμα και εμείς σας δίνουμε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τα μέγιστα από τις μέρες αυτές!

 

 

 

  1. Πώληση και από το ταμείο. Μπορεί ο πελάτης να έχει ενημερωθεί όταν μπήκε στο κατάστημα για τις προσφορές του αλλά δεν βλάπτει (για την ακρίβεια τότε είναι που δουλεύει) να του μιλήσετε για αυτές και την ώρα που είναι στο ταμείο. “Το γνωρίζετε ότι σήμερα έχουμε -30% στο τάδε;” Η δεύτερη πώληση έρχεται πάντα πιο εύκολα και οι επανερχόμενοι πελάτες είναι ένα σημαντικότατο σημείο στην επιχείρηση.

  2. Εξαλείψετε τις καθυστερήσεις. Μην αφήνετε προσωπικό σε πόστο που δεν γνωρίζει τέλεια αυτές τις μέρες. Πριν το άνοιγμα μαζέψτε το προσωπικό και ρωτήστε εάν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουν να κάνουν στο πόστο τους. Μετά παρουσιάστε τους με τα συνηθέστερα προβλήματα και δείτε εάν γνωρίζουν πως να τα αντιμετωπίσουν. Εάν δεν ξέρουν πρέπει να διδαχθούν. Τίποτα χειρότερο από καθυστερήσεις λόγο άγνοιας, η οποία δημιουργεί εκνευρισμό τόσο στους πελάτες όσο και στους ίδιους τους υπαλλήλους.

  3. Δείξτε ανοχή στις επιστροφές. Είναι η εποχή που θα έχετε πολύ κόσμο και περισσότερες επιστροφές. Μην κρατάτε την αυστηρή πολιτική σας αλλά δείξτε στους πελάτες ότι έχετε την διάθεση να εξυπηρετήσετε. Έτσι θα κερδίσετε περισσότερα από μια πώληση αλλά έναν πιστό και ευχαριστημένο πελάτη που μπορεί να γίνει και διαφημιστής σας.

  4. Διεκπεραιώστε τις επιστροφές γρήγορα. Το εμπόρευμα που επιστρέφει πρέπει να τιμολογείται και να μπαίνει άμεσα στα ράφια, και όχι σε μια στοίβα για να γίνει αργότερα. Μην μειώνετε τα εφόδιά σας τις μέρες αυτές.

  5. Κερδίστε πιστούς πελάτες. Είτε με το να είναι οι υπάλληλοι (και εσείς) στην καλύτερη δυνατή διάθεση, είτε με το να παίρνετε πάντα στοιχεία όπως email και τηλέφωνα από τους πελάτες για επικοινωνία αργότερα, είναι η ευκαιρία να χτίσετε το πελατολόγιό σας. Η πρωινή συνάντηση ή η συνάντηση στην αλλαγή βάρδιας θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτές τις συμβουλές και την νοοτροπία που χρειάζεται για να κερδίσετε πιστούς πελάτες!

Bonus Συμβουλή. Μπείτε στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου! Είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια διανομής σε όλο τον κόσμο και μπορείτε να ξεκινήσετε έως και εντελώς δωρεάν με την πλατφόρμα ECWID που έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία και εμείς! Οι λιανικές πωλήσεις μεταλάσονται και οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου είναι πλέον από το είδος που παρουσιάζει ιδιαίτερη άνοδο! Οι καλύτερες συμβουλές για αύξηση λιανικών πωλήσεων δεν θα μπορούσαν να μην έχουν και το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσα.

 

Ecwid

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Αφήστε μια απάντηση