5 Συμβουλές για SMS Marketing

5 Συμβουλές για SMS Marketing

 

5symvoules gia sms marketingΠλέον τα κινητά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Σαν ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης είναι φυσικό να θέλετε να αξιοποιήσετε την τεχνολογία αυτήν και να μεγιστοποιήσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ σας μέσα από την χρήση SMS Marketing. Πολλές επιχειρήσεις φοβούνται ότι θα ‘ενοχλήσουν’ τους πελάτες τους εάν κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας. Πολλές όμως επιχειρήσεις έχουν τεράστια επιτυχία από την χρήση της. Δείτε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στον δρόμο αυτόν:

 

 

 

  1. Προσθέστε αξία. Είναι ο βασική διαφορά ανάμεσα σε ένα μήνυμα που ενοχλεί και ένα που έχει αποτέλεσμα. Ένα απλό ενημερωτικό SMS σίγουρα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να ενοχλήσει και να φέρει ίσως και αντίθετα αποτελέσματα. Εάν όμως το μήνυμα συνδέεται με μια αποκλειστική προσφορά, ένα κουπόνι ή μια έκπτωση έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

  2. Πάντα να έχετε την άδειά των πελατών σας για να στέλνετε μηνύματα. Μην πετάτε απλά τα στοιχεία τους σε μια λίστα και ξεκινάτε την προώθηση. Πόσες φορές εκνευριστήκατε όταν πήρατε μήνυμα από υπηρεσία που δεν γνωρίζατε κάν; Κάντε το απαραίτητο opt-in για να είστε σίγουροι για την ποιότητα της λίστας σας.

  3. Να είστε συνεπείς. Δεν πρέπει να τους πνίγετε στα μηνύματα αλλά δεν πρέπει να περνάει και τεράστιο διάστημα χωρίς επικοινωνία. Κάντε ένα πρόγραμμα και κρατήστε το.

  4. Συνδέστε την SMS καμπάνια σας και με την υπόλοιπη στρατηγική του μάρκετινγκ που έχετε. Μπορείτε να μεγαλώσετε έτσι πιο εύκολα την λίστα σας με τον σωστό τρόπο (opt-in)

  5. Μετρήστε την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας. Δείτε τα πλήρη στατιστικά σας, ειδικά εάν είναι από τις πρώτες φορές που κάνετε τέτοια κίνηση, και παρατηρείστε τι πρέπει να αλλάξετε και τι δουλεύει.

 

Είναι σίγουρο ότι όλα αυτά θα πρέπει να είναι μέρος μιας σχεδιασμένης στρατηγικής μάρκετινγκ έτσι ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τα χρήματα που θέλετε να επενδύσετε.

 

Καλή συνέχεια σε όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση