6 Λόγοι Γιατί Χρειάζεται να Αναβαθμίσετε ή να Ενημερώσετε το CMS σας (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου)

Οι περισσότερες ιστοσελίδες σήμερα τρέχουν πάνω σ’ ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου ή CMS, που τροφοδοτεί το πίσω μέρος της ιστοσελίδας και επιτρέπει σε οποιονδήποτε από εμάς να κάνει αλλαγές στο περιεχόμενο, γρήγορα και χωρίς καμία προαπαιτούμενη γνώση.

Ακριβώς όπως το περιεχόμενο της ιστοσελίδας απαιτεί τακτικές ενημερώσεις για να παραμείνει φρέσκο, έτσι και οι ενημερώσεις του CMS είναι σημαντικό μέρος της συντήρησης της ιστοσελίδας. Παρόλο που η παραμονή στο τρέχον και γνώριμο CMS μπορεί να φαίνεται σαν ευκολότερη επιλογή, εντούτοις η παραμονή σε ένα CMS που δεν υποστηρίζεται ή είναι παρωχημένο συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους.

Σας παρουσιάζουμε 6 αιτίες γιατί οι ενημερώσεις και οι αναβαθμίσεις του CMS δεν πρέπει να αγνοούνται:

Η αναβάθμιση ή η ενημέρωση του CMS σας γλυτώνει από περιττά έξοδα

Επειδή ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός δικτυακού τόπου αντιπροσωπεύουν μια αρκετά μεγάλη επένδυση, γι΄αυτό η συντήρηση της ιστοσελίδας μπορεί εύκολα να παραλειφθεί εάν δεν προβλεφθούν από την αρχή οι συμβάσεις υποστήριξης ή η εσωτερική κατανομή των πόρων. Αποφεύγοντας λοιπόν, για οικονομικούς λόγους, μια αναβάθμιση CMS σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκδοση του προμηθευτή, και χρησιμοποιώντας μια παρωχημένη CMS και απλά διορθώνοντας τα προβλήματα όταν προκύπτουν, αυτή η αντιμετώπιση μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει περισσότερα έξοδα. Όπως ακριβώς όταν κολλάτε σ΄ ένα παλιό αυτοκίνητο που βγάζει συνέχεια βλάβες αντί να αγοράσετε ένα καινούργιο, είναι πιο λογικό να είστε διορατικοί και να επενδύσετε στην πιο αξιόπιστη λύση, ιδιαίτερα όταν αντιληφθείτε ότι οι νέες και ενημερωμένες πλατφόρμες CMS είναι πιθανό να δημιουργήσουν επίσης βελτιωμένη λειτουργικότητα.

Αν χρησιμοποιείτε ένα παρωχημένο CMS, απλούστατα η ιστοσελίδα σας δεν είναι ασφαλής

      Εικόνα1.png

Όπως σε οποιασδήποτε ψηφιακή προσφορά, εγγύηση για 100% ασφάλεια εναντίον

 

επιθέσεων στον κυβερνοχώρο είναι σχεδόν αδύνατη, εκτός αν θέλετε να επενδύσετε ένα δυσανάλογα μεγάλο χρηματικό ποσό για την επίτευξή της. Κατά συνέπεια, διατηρώντας ενημερωμένο το CMS μειώνετε σημαντικά την ευπάθεια της ιστοσελίδας σας. Οι ενημερώσεις ασφαλείας, που μερικές φορές αναφέρονται ως ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να σας διασφαλίσουν ένα ισχυρό CMS. Ένα παρωχημένο CMS ανοίγεται από μόνο του στους ενδεχόμενους εισβολείς που μπορεί να είναι ανελέητοι στον εντοπισμό των αδύνατων σημείων του ιστότοπου, και είναι η υπ’ αριθμόν ένα αιτία των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Αυτές οι παραβιάσεις, παρόλο που είναι απρόκλητες, βάζουν σε κίνδυνο τα ευαίσθητα δεδομένα και με τη σειρά τους επηρεάζουν την διαδικτυακή σας αξιοπιστία. Με το 22% των top million ιστοσελίδων που αναφέρονται ότι έχουν παλιές υποδομές (Menlo Security), ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων μένουν ευάλωτες σε επιθέσεις, αποδεικνύοντας έτσι την έκταση του προβλήματος.

Μια ενημέρωση θα διορθώσει τεχνικά ζητήματα και σφάλματα

Τα τεχνικά ζητήματα και τα σφάλματα που εντοπίζονται με τις προηγούμενες εκδόσεις του CMS συχνά επιλύονται μέσω των ενημερωμένων εκδόσεων. Αυτές οι διορθώσεις αφορούν συνηθισμένα προβλήματα, όπως σφάλματα κωδικοποίησης, ιούς και ασυμβατότητα των προσθέτων (plugins), τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας, κάτι που είναι γενικά μεγάλη φασαρία τόσο για τους συντάκτες ιστοσελίδων όσο και για τους χρήστες.

Το όφελος από τα νέα χαρακτηριστικά και την βελτιωμένη λειτουργικότητα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ίσως ο πιο συναρπαστικό λόγος για να αναβαθμίσετε το πλαίσιο του CMS σας είναι τα επιπλέον χαρακτηριστικά και η βελτιωμένη λειτουργικότητα που συχνά παρέχεται. Κατά μέσο όρο, μια σημαντική αναβάθμιση του CMS κυκλοφορεί κάθε λίγα χρόνια και εφαρμόζει πρόσφατες δημιουργίες πρότυπων που ενισχύουν το την διεπαφή του back-end και τις δυνατότητες του frontend – απαραίτητα για την ανάπτυξη και την επέκταση μιας ιστοσελίδας. Συχνά, η τελευταία έκδοση ενός CMS έχει αναπτυχθεί με πιο αποδοτικό κώδικα που επιτρέπει την ταχύτερη λειτουργία και μεγαλύτερη ανταπόκριση της ιστοσελίδας. Παρόλα αυτά, η μετάβαση σε ένα αναβαθμισμένο CMS μπορεί να είναι μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία, και αυτό μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά σε συνεργασία με έμπειρους προγραμματιστές.

Όσο περισσότερο το αφήνετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαδικασία

Τα συστήματα CMS, όπως τα περισσότερα λογισμικά, αναπτύσσονται παράλληλα με τις τεχνολογικές εξελίξεις, όπως ενημερώσεις προγράμματος περιήγησης, που κάνουν απαραίτητη την δημιουργία νέων εκδόσεων για να υποστηρίξουν και να παραμείνουν συμβατές με αυτές τις εξελίξεις. Κάθε έκδοση που παράγεται υλοποιεί αλλαγές και βελτιώσεις που την κάνουν όλο και πιο διαφορετική από την αρχική. Παρόλο που η αναβάθμιση από την προηγούμενη ενημερωμένη έκδοση είναι μια σχετικά απλή εργασία, το άλμα από πολύ παλαιότερες εκδόσεις παρουσιάζει ορισμένες προκλήσεις που σημαίνει ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και να κοστίσει πολύ περισσότερο.

Ίσως τελικά η αναβάθμιση για εσάς να σημαίνει καθολική αλλαγή!

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί η αναβάθμιση του υπάρχοντος CMS στην τελευταία του έκδοση να μην καλύπτει την επιχείρησή σας. Αυτό γιατί μπορεί στην πορεία του χρόνου οι ανάγκες σας να μεγάλωσαν ή να άλλαξαν. Μπορεί η επιχείρησή σας που είχε ξεκινήσει ως ένα απλό blog πλέον να απαιτεί να έχει ένα πολύ δυνατό eshop με δυνατότητες remarketing και διαχείριση χιλιάδων επισκεπτών καθημερινά! Τότε κατά πάσα πιθανότητα το WordPress που είχατε επιλέξει πριν 3 ή παραπάνω χρόνια να μην σας καλύπτει πια. Τα προβλήματα ίσως να είναι συχνά και οι περιορισμοί που έχει να μην σας επιτρέπουν να κάνετε την προώθηση της

 

επιχείρησής σας με τον τρόπο που θέλετε. Μην απελπίζεστε όμως. Δεν έχετε κολλήσει στον παλιό σας ιστότοπο. Μπορείτε να προχωρήσετε σε μία αναβάθμιση σε διαφορετικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που να καλύπτει αυτές τις ανάγκες σας. Για αυτό θα χρειαστείτε την συμβολή ενός ειδικού προγραμματιστή που θα σας προτείνει το CMS που θα σας καλύψει και θα αναλάβει την μεταφορά όλων των δεδομένων σας και πληροφοριών στο νέο σύστημα. Αν είστε σε αυτό το σημείο συγχαρητήρια! Η επιχείρησή σας πηγαίνει αρκετά καλά!

Όποιος και να είναι ο λόγος για τον οποίο σκέφτεστε να αναβαθμίσετε το CMS σίγουρα σημαίνει ότι έχετε μια online επιχείρηση που δεν ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες. Μπορεί να ξεκινήσατε με χαμηλό budget αλλά τώρα που σοβάρεψαν τα πράγματα το καλύτερο είναι να ζητήσετε την συμβολή ενός ειδικού. Σίγουρα θα έχει αρκετά καλές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε ακόμα περισσότερο την εμβέλεια της διαδικτυακής σας προβολής.

Θα κλείσουμε με ευχές για καλό καλοκαίρι λοιπόν από το ComputerSpot!

Αφήστε μια απάντηση