7 Σκέψεις που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα.

Για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου.

7skepseis1Είμαστε το αποτέλεσμα των σκέψεών μας. Πόσο μεγάλη αλήθεια! Καθημερινά το μυαλό μας προσπαθεί να μας αποτρέψει από την σκληρή δουλειά που η επιτυχία απαιτεί. Και ξέρετε κάτι; Συνήθως το καταφέρνει! Καμία τεχνική διαχείρισης χρόνου δεν μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο ενός μυαλό αποφασισμένου να μην έχει στόχους και όραμα. Δείτε όμως 7 σκέψεις που πρέπει να κάνεις, που πρέπει να εμφυτεύσουμε μέσα μας εάν έχουμε στόχους και θέλουμε να τους πετύχουμε:

 

Ξυπνάω όσο πιο νωρίς μπορώ.

 

Αυτές οι ώρες που θα κερδίσεις θα είναι χρυσάφι. Θα είσαι ξεκούραστος, θα έχεις ησυχία, θα έχεις την αίσθηση του σκοπού. Ακόμα και αν δεν κάνεις δουλειά αλλά σκεφτείς και οργανώσεις την μέρα σου, ή αναλογιστείς πόσο μακριά έφτασες και πόσο δρόμο έχεις ακόμα μέχρι να πετύχεις αυτά που θέλεις, θα δεις ότι θα σου κάνει πάρα πολύ καλό. ΜΗΝ ανοίξεις την τηλεόραση θα πάει τζάμπα το ξύπνημα.

 

Πετυχαίνω μικρούς στόχους κάθε μέρα.

 

Σπάσε τα μεγάλα σου εγχειρήματα σε μικρούς καθημερινούς στόχους και πέτυχέ τους. Η αίσθηση ότι πετυχαίνεις τους στόχους σου, σου δίνει κουράγιο και δύναμη. Ξεκάθαροι μεγάλοι στόχοι και ξεκάθαροι καθημερινοί στόχοι λοιπόν.

 

Ξέρω που πάει ο χρόνος μου.

 

Παρατήρησε, μέτρησε, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επενδύεις τον χρόνο σου. Εάν μετρήσεις θα δεις ότι σπαταλάς πάρα πολύ χρόνο σε ανούσια πράγματα. ΣΤΑΜΑΤΑ να το κάνεις αυτό και αμέσως θα έχεις περισσότερο χρόνο να επενδύσεις σε αυτά που έχουν σημασία για σένα, την οικογένειά σου και τους στόχους σου.

 

Οι συνήθειές μου είμαι εγώ. Οι συνήθειές μου είμαι εγώ.

 

Είμαστε πλάσματα συνήθειας. Πάρα πολύ εύκολα το μυαλό μας αποκτά τις συνήθειες εκείνες που το κάνουν να αισθάνεται όμορφα αδιαφορώντας παντελώς για τους στόχους μας και την κατάστασή μας. Διαμορφώνουμε συνήθειες στην εφηβεία μας και τις κρατάμε μέχρι τα γεράματά μας χωρίς να τις περάσουμε ποτέ ξανά από έλεγχο ακόμα και αν όλα γύρω μας και μέσα μας αλλάξαν. Δείτε τις συνήθειές σας και αλλάξτε αυτές που δεν σας φέρνουν πιο κοντά στα στάνταρ σας. Καταλάβετε την σπουδαιότητα των καθημερινών συνηθειών, της προσωπικής ιεροτελεστίας που έχετε και αλλάξτε την για να σας αλλάξει.

 

Δεν θα παράγω όταν είμαι εξουθενωμένος.

 

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν φορές που δεν θα μπορείτε να κάνετε αλλιώς. Προσπαθήστε όμως να τις ελαχιστοποιήσετε. Είναι καλύτερα να μην αναλάβετε κάτι ή να ξεκινήσετε πολύ πιο νωρίς την μέρα σας για να το τελειώσετε έτσι ώστε να μην είστε ένα πτώμα όταν ασχολείστε μαζί του.

 

Κάνω ΕΝΑ πράγμα την φορά και το κάνω καλά.

 

Ο μύθος του Multitasking είναι από τα καλύτερα και ποιο ενδιαφέροντα άρθρα που έχω γράψει για την σελίδα μας. Διαβάστε το.

 

Έχω Στόχους. Έχω Στόχους. Έχω Στόχους.

Evernote

Είτε σε χαρτί, είτε στο κινητό σας, είτε στον υπολογιστή, είτε και στα τρία, πρέπει να έχετε μαζί σας τους γραμμένους σας στόχους. Αυτοί θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι και συγκεκριμμένοι. Διάβαζέ τους πριν ξεκινήσεις την μέρα σου, όταν είσαι κουρασμένος και σκέφτεσαι ‘Μήπως να μην το κάνω αυτό σήμερα, μπορώ και αύριο” Τότε πες ένα μεγάλο ΣΚΑΣΕ στο μυαλό σου και κάντο όπως και να έχει. Δες τους στόχους σου και κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις.

 

Καλή τύχη σε όλους.

Image courtesy of luigi diamanti at FreeDigitalPhotos.net

Αφήστε μια απάντηση