7 Τεχνικές Διαχείρισης Χρόνου

7 Τεχνικές Διαχείρισης χρόνου για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας!

 

7 tehnikes diahirisis hronouΠόσες φορές νιώσατε να περνάει η μέρα χωρίς να παράγετε τίποτα επί της ουσίας; Να φτάνει μεσημέρι είτε στο σπίτι είτε στην εργασία και να λες ‘Πως πέρασε ρε παιδί μου η ώρα. Ήθελα να κάνω τόσα πολλά, αλλά λίγο το τηλέφωνο, λίγο το facebook, λίγο ο απρόσκλητος επισκέπτης και δεν έκανα τίποτα παραγωγικό!’ Δείτε μερικές συμβουλές διαχείρισης χρόνου που θα κάνουν τις μέρες σας πιο παραγωγικές και θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας.

 

    1. Αναγνωρίστε τους περισπασμούς. Περάστε μερικές μέρες ‘έξω’ από τον εαυτό σας, παρατηρώντας πια είναι αυτά τα πράγματα που καθημερινά σας εκτροχιάζουν από τους στόχους σας. Κάντε μια λίστα με αυτά και δείτε την πριν ξεκινήσετε να κάνετε μια δουλειά. Πειθαρχήστε τον εαυτό σας όταν τον πιάσετε να κάνει κάτι από αυτήν την λίστα και σταματήστε το αμέσως. Πείτε στον εαυτό σας ‘Αυτό δεν θα με φέρει πιο κοντά στους στόχους μου!’

    2. Κλείστε τα social media όταν ξεκινάτε να κάνετε μια δουλειά. Ξοδεύουμε περίπου 4 ώρες την ημέρα σε αυτά, χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας παραγωγή. Σκεφτείτε πόσα παραπάνω πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε σε αυτές τις ώρες. Δεν είπαμε να τα κόψετε εντελώς (και για εμένα είναι μια χαλαρωτική ενασχόληση) αλλά μην επιτρέπετε σε αυτά να σας κλέβουν ώρες. Δώστε στον εαυτό σας μισάωρα σαν επιβράβευση για κάθε μεγάλη εργασία που ολοκληρώνετε.

    3. Στόχοι – Στόχοι – Στόχοι. Θέστε τους τόσο για το μακροπρόθεσμο σχέδιό σας όσο και καθημερινά. Μπορείτε να ‘σπάσετε΄ ένα μεγάλο project που πρέπει να παραδώσετε τον επόμενο μήνα σε μικρούς καθημερινούς στόχους και να τους πετυχαίνεται κάθε μέρα. Δείτε επίσης το CommitTo3 ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για την επίτευξη στόχων που θα σας βοηθήσει.

    4. Φάτε τον βάτραχό σας! Έτσι παρομοιάζει ο Brian Tracy την πιο δύσκολη, και σημαντικότερη, εργασία της ημέρας. Εάν κάνετε αυτήν πρώτη, τότε όλες οι άλλες θα γίνουν ακόμα πιο εύκολα. Και μην σκέφτεστε ότι μπορεί να μην προλάβετε να κάνετε άλλα πράγματα εάν αφοσιωθείτε σε αυτήν όλη την ημέρα. Εάν είναι πραγματικά η πιο σημαντική σας εργασία κάνετε αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνετε!

    5. Σταματήστε να κάνετε Multitasking. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον μύθο του Multitasking και πως αυτός επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητά σας δείτε το παρακάτω άρθρο: Ο Μύθος του Multitasking.

clickup

6. Αξιοποιήστε τον νεκρό χρόνο. Αυτό είναι κάτι που όταν το κατάλαβα πραγματικά μου ανέβασε την παραγωγικότητα πάρα πολύ και με έκανε να προχωρήσω πολύ καλύτερα στην προσωπική ανάπτυξη. Εάν κάποιος είναι πωλητής μπορεί απλά και μόνο π.χ. ακούγοντας σεμινάρια πωλήσεων στο αυτοκίνητο καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας του να αποκτήσει τέτοιες δεξιότητες που να αυξήσει κατά πολύ το εισόδημά του. Αρκεί να εκμεταλλευτείτε τέτοιες ‘κενές’ ώρες για να βελτιωθείτε σε τομείς που θέλετε και τα αποτελέσματα πραγματικά θα είναι εκπληκτικά!

 

7. Διαβάστε άρθρα και συμβουλές Διαχείρισης Χρόνου και ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ τες! Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην καθημερινότητά σας εάν εσείς δεν πάρετε την απόφαση να αλλάξετε μερικές μικρές συνήθειές σας στην αρχή που όμως θα αλλάξουν κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα.

Καλή τύχη σε όλους.

Image courtesy of photostock at FreeDigitalPhotos.net

Αφήστε μια απάντηση