8 Πράγματα που οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν χάνουν καθόλου χρόνο σε αυτά.

Ένας από τους βασικότερους λόγους που ο κόσμος δεν πετυχαίνει τους στόχους του είναι ότι χάνει πάρα πολύ χρόνο σε ασήμαντα πράγματα. Νομίζει ότι δεν του στοιχίζει αυτό αλλά το αθροιστικό αποτέλεσμα είναι τρομακτικό. Δείτε μερικούς τρόπους που αποφεύγουν οι πραγματικά παραγωγικοί άνθρωποι να χάνουν τον χρόνο τους.

 

  1. Social Media. Και εγώ τα χρησιμοποιώ πάρα πολύ, σαν εργαλείο όμως κυρίως. Βλέπω πολλούς φίλους να έχουν βυθιστεί μέσα σε αυτά και να έχουν χάσει την ικανότητα να είναι παραγωγική η μέρα τους χωρίς να “ξεκουραστούν” μερικές ώρες σερφάροντας σε αυτά. Οι παραγωγικοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν όσο χρειάζεται και δεν κολλάνε σε αυτά.

  2. Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν ξεκινάνε την μέρα τους χωρίς σχέδιο. Για να αναφερθώ και στις πωλήσεις που είναι το αντικείμενό μου, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βγαίνεις έξω και να λες “Και τώρα που πάω;” Πρέπει να οργανώνεις επιμελώς τις ημέρες σου από το Σαββατοκύριακο ακόμα και να τις βελτιώνεις από την προηγούμενη. Να θυμάσαι ότι ο λευκός χώρος στο ημερολόγιο είναι το χειρότερο πράγμα και η πηγή όλων των προβλημάτων. Δείτε εδώ πως χρησιμοποιώ εγώ το ημερολόγιο.

  3. Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν αφήνουν τις καταστάσεις να τους επηρεάσουν. Προσπαθούν να μην χάνουν χρόνο σε πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν και εστιάζουν τις ενέργειές τους σε αυτά που μπορούν να αλλάξουν.

  4. Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν χάνουν χρόνο με αρνητικούς ανθρώπους. Δείτε το βίντεο μας για τους Αρνητικούς Ανθρώπους και πως να τους αποφύγεις.

  5. Δεν μένουν επίσης στα λάθη του παρελθόντος. Καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν πλέον να κάνουν κάτι και αποστασιοποιούνται από τις αποτυχίες και τα λάθη έχοντας πάρει τα απαραίτητα μαθήματα από αυτά. Μετά εστιάζουν στο να μην ξανασυμβούν.

  6. Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν χάνουν χρόνο με το τι κάνουν οι άλλοι. Δεν ανταγωνίζονται, κατακτούν. Ξέρουν ότι ο ανταγωνισμός δεν έχει καμία ουσία και εστιάζουν την ενέργειά τους στην κατάκτηση του χώρου που τους ενδιαφέρει.

  7. Οι παραγωγικοί άνθρωποι δίνουν χρόνο στον εαυτό τους. Θεωρούν ότι η προσωπική τους ανάπτυξη είναι το κλειδί για την επιτυχία. Έτσι καθορίζουν συγκεκριμένο χρόνο, χρήμα και εφόδια για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να τον κάνουν καλύτερο. Επίσης αφιερώνουν χρόνο και στην ξεκούρασή τους.

  8. Οι παραγωγικοί άνθρωποι μαθαίνουν να μην σπαταλάνε τον χρόνο τους. Δείτε το online course μας Μπορείς Περισσότερα για πολύ καλές τεχνικές παραγωγικότητας!

 

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

 

Αφήστε μια απάντηση