8 Συνήθειες που θα σας εκτινάξουν το 2017

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο περισσότερος κόσμος κάνει απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και σχεδιάζει την επόμενη. Τις περισσότερες φορές αυτά τα σχέδια εγκαταλείπονται από τον Φεβρουάριο. Για αυτόν τον λόγο εμείς σας προτείνουμε φέτος να μην κάνετε σχέδια για την επόμενη χρονιά βασισμένα σε δράσεις αλλά να σχεδιάσετε να αποκτήσετε, ή να αλλάξετε, μερικές μόνο καθημερινές σας συνήθειες. Είμαστε βέβαιοι ότι κάνοντας αυτές τις αλλαγές τα αποτελέσματά σας θα είναι πολύ καλύτερα!

1. Κοιμάμαι πιο νωρίς, ξυπνάω πιο νωρίς. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε έως και 6 εβδομάδες περισσότερες την επόμενη χρονιά, κοιμηθείτε λίγο πιο νωρίς και σηκωθείτε νωρίτερα. Πως γίνεται; Το βράδυ, μετά από μια ολόκληρη μέρα εργασίας ή τρεξίματος είμαστε κουρασμένοι και έχουμε την τάση να σπαταλάμε τον χρόνο μας σε ανούσιες δραστηριότητες που μας κρατάνε ξυπνητούς και δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από μια βολική διαφυγή. Κλείστε τηλεοράσεις και κινητά και ξαπλώστε στο κρεβάτι. Πάρτε και ένα καλό βιβλίο και κοιμηθείτε νωρίτερα. Το πρωί, έχοντας σηκωθεί και νωρίτερα έχετε την ενέργεια να κάνετε περισσότερο ουσιαστικά πράγματα που τα αποτελέσματά τους θα φανούν!
2. Μάθετε να κάνετε πρώτη την δυσκολότερη δουλειά σας. Εκείνο το τηλεφώνημα που αποφεύγετε, εκείνη την αναφορά που τρέμετε, οτιδήποτε. Φάτε από νωρίς τον βάτραχο σας όπως λέει και ο Brian Tracy και η υπόλοιπη μέρα θα είναι ευκολότερη.
3. Ξεκινήστε γυμναστήριο. Όχι μόνο για την υγεία και αισθητικούς λόγους, αλλά γιατί εκτός από το σώμα σας γυμνάζετε και την Θέλησή σας, την αυτοπειθαρχία σας (που είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι έχει όρια αλλά και ότι μπορεί να εκπαιδευτεί). Η αποφασιστικότητα του να πας γυμναστήριο ενώ είσαι κουρασμένος μεταφέρεται και σε άλλα μέρη της ζωής 100%.
4. Περιορίστε την ενασχόληση με το κινητό. Οκ κανείς δεν μπορεί πλέον να το κλείσει και να δουλέψει, και πρώτος εγώ, όμως εάν κλείσετε τις ειδοποιήσεις (ούτε κάν στην δόνηση) και πείτε ότι θα το κοιτάτε 5′ την κάθε ώρα είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να επιβραβεύετε την εργασία σας και να κάνετε ένα διάλειμμα από αυτήν που δεν σας αποπροσανατολίζει. Επίσης με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να…
5. Χωρίσετε την εργασία σας σε κομμάτια. Μην δουλεύετε συνεχόμενα 3-4 ώρες και μετά κάνετε τεράστια διαλείμματα αλλά να έχετε πολλά μικρά διαλείμματα στην ημέρα σας και θα είστε πάντα πιο φρέσκοι. Την ώρα όμως που δουλεύετε να μην κάνετε και κάτι άλλο. Η δουλειά είναι δουλειά και το διάλειμμα διάλειμμα
6. Ξεκαθαρίστε τις επόμενες ενέργειες για αυτά που έχετε να κάνετε. Ακολουθώντας τις αρχές της μεθοδολογίας GTD πρέπει να έχετε ξεκάθαρη την επόμενη ενέργεια για ότι καταπιάνεστε, για όλα σας τα project. Θα εκπλαγείτε από το  πόσα πράγματα που νομίζετε ότι έχετε στο μυαλό σας ξεκάθαρα εάν τα γράψετε και γράψετε δίπλα την επόμενη φυσική ενέργεια που πρέπει να γίνει για να προχωρήσουν μπροστά θα τα δείτε να προχωράνε. Όλον αυτόν τον καιρό ήταν στάσιμα γιατί δεν ήταν ξεκάθαρα, ενώ νομίζατε ότι ήταν!
7. Κάντε ότι μπορεί να γίνει σε 2′. Μην ‘παρκάρετε’ ενέργειες που παίρνουν μόνο 2′ λεπτά για να ολοκληρωθούν και μαζεύονται. Τελειώστε τες και προχωρήστε παρακάτω. Μετρήστε πόσο είναι 2′ (πολύς κόσμος δεν μπορεί να το νοιώσει ότι 2′ είναι αρκετά για να κάνεις πολλά πράγματα!)
8. Ξεκινήστε να διαβάζετε το bizman.gr και το περιοδικό που θα βγάλουμε δωρεάν από τον Ιανουάριο! (οκ αισχρή διαφήμιση αλλά σας υποσχόμαστε ότι είναι μια πολύ παραγωγική συνήθεια που πρέπει να αποκτήσετε!)


Δεν είναι πυρηνική φυσική. Μερικές μόνο συνήθειες που είναι σίγουρο ότι θα σας αλλάξουν την λίστα με τους στόχους σας και του χρόνου τέτοια εποχή θα είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη! Καλή χρονιά να έχουμε!

Αφήστε μια απάντηση