9 Σχεδόν δωρεάν τρόποι να διαφημίσετε την επιχείρησή σας

 

Κάντε την προώθηση της σελίδας σας καθημερινότητα.

marketing adviceΤο διαδίκτυο δίνει κάποιες επιλογές διαφήμισης οι οποίες για μια μικρή επιχείρηση μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ με πολύ χαμηλό κόστος. Παρακάτω θα δούμε μερικές προτάσεις που λίγο πολύ είναι γνωστές αλλά κάποια μπορεί και να σας έχει ξεφύγει.

 

Δημιουργία website . Η πρώτη και πιο γνωστή κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος. Η κατασκευή του είναι πλέον φθηνή με κάποιο joomlatemplate(όπως αυτού του site) αλλά θα πρέπει να προσέξετε λίγο και κάποια άλλα πράγματα μετά, όπως η χρήση της ανάλυσης επισκεψιμότητας.

Search Engine Optimization. Η υψηλή επισκεψιμότητα φέρνει και τους υποψήφιους πελάτες! Πρέπει λοιπόν να κάνετε προσεκτικά την σελίδα σας φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης με σωστές λέξεις κλειδιά και θα δείτε μια σταθερή ροή επισκεπτών να έρχεται. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας αυτήν την διαδικασία μπορείτε να βρείτε κάποιον που να γνωρίζει και να σας βοηθήσει.

Μάρκετινγκ μέσω άρθρων. Μια σελίδα με ενδιαφέροντα άρθρα θα σας φέρει τους επισκέπτες που μπορεί να γίνουν πελάτες. Μπορεί βέβαια να είναι μια δύσκολη δουλειά η καθημερινή ενημέρωση αλλά θα έχετε καρπούς από αυτήν την προσπάθεια. Μια καλή σελίδα με καλό περιεχόμενο θα ανέβει και ψηλά στις κατατάξεις των σελίδων αναζήτησης.

Κοινωνικά δίκτυα. Δεν ταιριάζουν σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις αλλά σίγουρα σε αυτές που ταιριάζουν η χρήση μια σελίδας Facebookή Twitterή και των δύο βοηθά πάρα πολύ στην διαφήμιση. Μπορείτε να ανεβάζετε καινούργια προϊόντα, προσφορές ή δράσεις της επιχείρησης και να τα προωθείτε.

Σελίδες διαμοιρασμού video . Με την ποιο γνωστή να είναι του Youtube μπορείτε να φτιάξετε μερικά ενδιαφέροντα βίντεο με το προϊόν ή την υπηρεσία σας και να τα προωθείτε επίσης δωρεάν σε όσους ανθρώπους είναι μέλη στο κανάλι σας και όχι μόνο.

Σελίδες διαμοιρασμού Εικόνων. Με την ποιο γνωστή να είναι το Instagram σήμερα μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε για προώθηση της επιχείρησής σας και να απευθυνθείτε σε μεγαλύτερο σε όγκο κοινό.

Διαφήμιση με κόστος ανά κλικάρισμα (PayPerClick ). Αν  και δεν είναι δωρεάν και σε πολλές περιπτώσεις είναι μάλιστα και πολύ ακριβή, με την σωστή χρήση μπορεί να αυξήσει πάρα πολύ την επισκεψιμότητα στην σελίδα σας, να σας ανεβάσει στην κορυφή των σελίδων αναζήτησης και να σας δώσει πίσω τα χρήματά σας και με το παραπάνω. Πλέον και η Google αλλά και το Facebook προσφέρουν υπηρεσίες PPC.

Καταχωρίσεις σε οδηγούς της περιοχής. Υπάρχουν πολλοί και κάποιοι από αυτούς είναι και δωρεάν. Μια έρευνα μπορεί να βοηθήσει να τους βρείτε και να καταχωρηθείτε για να στοχεύσετε στην περιοχή σας για αποτελέσματα. Οι επί πληρωμή επίσης μπορεί να σας βοηθήσουν πολύ αν είναι καλοστημένοι και το κόστος δίνει την δυνατότητα απόσβεσης.

Καταχωρίσεις σε οδηγούς ιστοσελίδων. Υπάρχουν πάρα πολλοί δωρεάν και επίσης μπορούν να σας δώσουν μια στοχοποιημένη διαφήμιση. Είναι λίγο χρονοβόρο να καταχωρηθείτε σε όλους αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και καλύτερο από αυτό που φαντάζεστε.

Το σίγουρο είναι ότι εκμεταλλευόμενοι όλα αυτά τα μέσα κάνετε το όνομα της επιχείρησης σας γνωστό και αυξάνεται ο όγκος των πιθανών πελατών σας. Δεν κοστίζουν ιδιαίτερα αλλά πρέπει να επενδύσετε χρόνο και να κάνετε καθημερινότητα την ενασχόληση με την προώθηση της σελίδας σας παντού! Καλή τύχη σε όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση