Νέα BMW X1

 

Φορολογική Ασυλία

bmw x1 1Με τον 1.600άρη TwinPower τούρμπο κινητήρα της BMW, είναι επιτέλους διαθέσιμη η Χ1 στην ελληνική αγορά, χωρίς να χάνει ουσιαστικά τίποτα από το χαρακτήρα της κερδίζοντας ωστόσο τη φορολογική ασυλία.

Ήρθε επιτέλους η ώρα που o 1.600άρης TwinPower της νέας γενιάς των τούρμπο κινητήρων βενζίνης της BMW, μετά τις Σειρές 1 και 3, εφοδίασε και την X1. Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να κάνει το crossover της

γερμανικής φίρμας πιο θελκτικό από φορολογικής άποψης για τα ελληνικά δεδομένα. Άλλωστε, η X1 με τον κινητήρα αυτό είναι διαθέσιμη μόνο στην ελληνική και την… τουρκική αγορά!

Η έκδοση sDrive16i της δοκιμής μας είναι επίσης απαλλαγμένη από το βάρος και το κόστος της αποτελεσματικής σε κάθε περίπτωση τετρακίνησης xDrive, προσφέροντας τούρμπο επιδόσεις σε συνδυασμό με σεμνές απαιτήσεις σε καύσιμο.

Από 27.406 ευρώ

Χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά στην εμφάνιση, αν εξαιρέσει κανείς το λογότυπο sDrive16i, η «μικρή» Χ1 δεν έχει χάσει τίποτα από την κομψή της σιλουέτα. Το μήκος της φτάνει μια ανάσα από τα 4,50 μ., αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως, χωρίς απόσυρση, είναι η πιο προσιτή X1 στην αγορά. Αυτό δε σημαίνει πάντως ότι, η τιμή της έχει γίνει λιγότερη αλμυρή.

Με 28.700 ευρώ πάντως είναι 600 ευρώ φτηνότερη από την 2λιτρη Χ1 sDrive18i των 150 ίππων χωρίς τετρακίνηση. Με απόσυρση, οι τιμές των δύο μοντέλων είναι πρακτικά ίδιες (27.406 η sDrive16i και 27.429 ευρώ η sDrive18i), αλλά η διαφορά σε τεκμήριο, έξοδα ασφάλειας, φόρο πολυτελείας κτλ. είναι σημαντική.

Κινητήρας- Επιδόσεις: Το τούρμπο δίνει φτερά

Ο 1.600άρης Twin Power με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό βενζίνης αποδίδει κάτι παραπάνω σε σχέση με τις 116i και 316i. Έτσι, η ιπποδύναμη από τους 136 είναι στους 143 ίππους, με τη ροπή να παραμένει ίδια στα 220 Nm και να αποδίδεται σταθερά από τις 1.400-4.400 σ.α.λ.

Η πράξη δικαιώνει απόλυτα τη χρήση του κινητήρα αυτού. Δυνατός, με ροπή από χαμηλά, όχι μόνο προσφέρει ολοζώντανες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ.), αλλά είναι και εύηχος και εξαιρετικά πολιτισμένος.

Πιο λιτό το εσωτερικό

Στο οδηγοκεντρικό εσωτερικό της X1, η ποιότητα κατασκευής δεν επιδέχεται κριτικής. Τα υλικά, το φινίρισμα και η εργονομία παραμένουν σε κορυφαία επίπεδα. Μόνο που η συγκεκριμένη έκδοση δείχνει πιο λιτή και δεν έχει την hi-tech αύρα των μεγαλύτερων, αφού τη θέση του χειριστηρίου i-Drive και της έγχρωμης οθόνης για το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό, έχουν πάρει πρακτικές θέσεις για μικροαντικείμενα. Επίσης οι υφασμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων δεν δείχνουν τόσο αντάξιες της τιμής του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλήρης. Στον τομέα της πρακτικότητας, η «μικρή» X1 τα καταφέρνει σχετικά καλά, χάρη και στον αξιοποιήσιμο χώρο αποσκευών των 420 λτ. Η μόνη παρατήρηση που έχουμε, αφορά στον ωφέλιμο χώρο για τους πίσω επιβάτες, που δεν είναι και από τους καλύτερους στην κατηγορία.

Συμπέρασμα

Η προσθήκη στη γκάμα της Χ1 του τούρμπο κινητήρα των 1.600 κ.εκ και των 143 ίππων μόνο θετικά μπορεί να κριθεί. Το μοτέρ είναι εξαιρετικό και κινεί δυναμικά το crossover της BMW, χωρίς να έχει χάσει ουσιαστικά τίποτα από το ταμπεραμέντο των μεγαλύτερων εκδόσεων. Το εσωτερικό δείχνει και είναι πιο λιτό, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα. Πάντως η τιμή του αυτοκινήτου παραμένει αλμυρή.

Πηγή: Ayto Triti.

bmw x1 1

Αφήστε μια απάντηση