Ένα εργαλείο για την οικονομία που πρέπει να ξέρεις!

Ένα εργαλείο για τις επιχειρήσεις που λίγοι το γνωρίζουν και όμως έχει τεράστια σημασία και πολύ χρήσιμες πληροφορίες!

 

Όλοι χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το Facebook να είναι από τα δημοφιλέστερα που υπάρχουν. Όμως πόσοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες που αυτά τους δίνουν για να κάνουν καλύτερες τις επιχειρήσεις τους μέσα από την δύναμη της πληροφορίας;

Πρόσφατα έμαθα για ένα εργαλείο το οποίο λέγεται Future of Business Study και είναι μια συνεργασία μεταξύ του Facebook, του The Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αυτό λοιπόν το εργαλείο μπορεί να δείξει την πραγματική (σχεδόν) οικονομία μέσα από δεδομένα για τις επιχειρήσεις που συλλέγονται και επεξεργάζονται οι φορείς αυτοί.

Μπορείς έτσι να δεις πόσο πραγματικά αυτήν την στιγμή απέχει η Ελληνική οικονομία από το να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες οικονομίες, όπως επίσης και την τάση για ανάκαμψη που υπάρχει (κανένα πολιτικό σχόλιο επ’ αυτού, βλέπω μόνο τα αποτελέσματα της έρευνας!).

 

Επίσης μπορεί κανείς να δει τα προβλήματα που οι επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν περισσότερο και να κρίνει εάν πραγματικά έχει η δική του επιχείρηση να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες εκεί που οι άλλες επιχειρήσεις πονάνε.

 

 

Στο παραπάνω γράφημα οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν ως κύριο πρόβλημα την απόκτηση πελατών (δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη έρευνα για αυτό). Όμως μια ανάλυση των δεδομένων μπορεί να μας δείξει εάν βαδίζουμε σαν εταιρία προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης επιχειρήσεων σε τέτοιους τομείς που υποφέρουν. Π.χ. στο Bizman.gr έχουμε προσανατολιστεί πλήρως στην βοήθεια στις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη των πωλήσεων τους!

Άλλωστε αυτό είναι και με διαφορά το πρόβλημα σήμερα! Οι λιγοστές πωλήσεις. Καμία επιχείρηση δεν κλείνει επειδή έχει πολλές πωλήσεις, οι επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα με τις λίγες πωλήσεις και τον χαμηλό τζίρο τους!

 

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό σε αυτήν την έρευνα είναι η απάντηση στο ερώτημα “Πιο είναι το δυσκολότερο εμπόδιο στην επιχείρηση σήμερα;” Στην Ελλάδα το Νο1 πρόβλημα είναι η φορολογία και το Νο2 η μικρή αύξηση του τζίρου.

 

Δείτε λοιπόν και εσείς την παρακάτω έρευνα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα με ένα εργαλείο που λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει! Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και να κάνετε καλύτερη προώθηση!  

 

Future of Business Study

 

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση