Η πίστη στις πωλήσεις

 

Ο συχνότερος λόγος αποτυχίας στις πωλήσεις είναι η έλλειψη πίστης. Μπορεί να έχει κάνει κάποιος εκπαίδευση πωλήσεων αλλά να του λείπει Η πίστη στις πωλήσεις και να βλέπει τα αποτελέσματά του στον πάτο. Το ξέρω, το έχω πάθει. Τι εννοούμε όμως πίστη;

 

Πίστη στην εταιρεία σου, στο προϊόν σου και τον εαυτό σου. Ο πωλητής που έχει αυτά τα τρία, είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει. Ίσως το μόνο που θα χρειαστεί είναι και εκπαίδευση πωλήσεων… Όμως πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; προσωπικά έχω βρεθεί στην θέση να δουλεύω για μια εταιρία στην οποία τα πηγαίνω περίφημα και μετά από λίγο καιρό έχασα την πίστη μου στην εταιρία και οι πωλήσεις μου έπεσαν δραματικά. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που πολλές φορές ξεκινάνε καλά κάποιοι πωλητές αλλά αργότερα κάτι συμβαίνει και χάνουν την πίστη τους και πέφτει η απόδοση τους.

 

Τι μπορεί να γίνει για να επιστρέψει η πίστη.

 

Για την εταιρεία. Εάν δεν υπάρχει καλή σχέση του διευθυντή πωλήσεων η του ιδιοκτήτη με τον πωλητή για να δούνε για ποιον λόγο χάθηκε η πίστη στην εταιρεία δεν μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα, και από προσωπική εμπειρία σας λέω ότι σπάνια βελτιώνεται η κατάσταση όταν χαθεί η πίστη στην εταιρεία…

 

Για το προϊόν. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Εάν μπορεί ο πωλητής να κάνει το αυτονόητο (να επικοινωνήσει με τους ανώτερους για τα προβλήματα που βλέπει στο προϊόν της εταιρίας και να προτείνει λύσεις) τότε η έκβαση είναι συνήθως καλή. Το πρόβλημα είναι ότι το αυτονόητο είναι, τις περισσότερες φορές, και αυτό που δεν βρίσκεις στις επιχειρήσεις.

 

clickup

Για τον εαυτό σου. Μόνο οι νίκες επαναφέρουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό. Όμως το καλό είναι ότι οι νίκες δεν είναι απαραίτητο να είναι και πωλήσεις. Μπορεί την εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση να την επαναφέρουν “νίκες” την προσωπική ζωή. Μια ισορροπημένη οικογενειακή ζωή ή προσωπική ζωή είναι πολύ σημαντική για να διατηρείς ή να επαναφέρεις τον εαυτό σου σε μια καλή ψυχολογική κατάσταση. Πάντως εάν κάποιος πωλητής χάσει την πίστη στον εαυτό του τότε τις περισσότερες φορές αργεί πολύ να το αντιληφθεί για να δράσει γιατί είναι μέσα στην κατάσταση. Εκεί είναι που οι φίλοι, η οικογένεια, ο διευθυντής πωλήσεων θα πρέπει να έχουν τις αντένες τους ανοιχτές και να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

 

Μια από τις αιτίες της έλλειψης πίστης στον εαυτό μας είναι η έλλειψη γνώσης και εκπαίδευσης. Εάν νοιώθετε ότι κάτι σας λείπει από την εκπαίδευση πωλήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουμε!

 

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

Υποστηρίζουμε ένα ασφαλές δίκτυο με έμφαση στην ιδιωτικότητα.

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

Αφήστε μια απάντηση