Κερδίστε περισσότερα από το ημερολόγιό σας.

Μικρές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να Κερδίστε περισσότερα από το ημερολόγιό σας.

calendarΓια να συνεχίσετε να είστε παραγωγικοί μπορείτε να οργανώσετε το ημερολόγιο σας σε κομμάτια δουλειάς.

Να θυμάστε να κρατάτε πάντα χρόνο στο ημερολόγιο σας για υποχρεώσεις εκτός δουλειάς. Κανείς δεν θέλει να η δουλειά του να καταπιεί την προσωπική του ζωή. Όσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό στην σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Καλή οργάνωση σημαίνει και περισσότερος προσωπικός χρόνος.

Μελετήστε το ημερολόγιό σας και βάλτε και εκεί τις άλλες δραστηριότητες σας για να οργανωθείτε καλύτερα. Μισή ώρα ασχολίας με το ημερολόγιο της επόμενης μέρας (ή ακόμα καλύτερα βδομάδας) μπορεί να απελευθερώσει ώρες πολύτιμου χρόνου.

Θέστε προτεραιότητες. Αναγνωρίστε ποιες εργασίες είναι πιο σημαντικές και είναι αυτές που σας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σας. Διαγράψτε τις δραστηριότητες (ή αναθέστε τες κάπου) οι οποίες έχουν την χαμηλότερη προτεραιότητα.

Μην υπερβάλετε. Μην αναλαμβάνετε υποχρεώσεις που δεν χωράνε στο πρόγραμμά σας. Μάθετε να λέτε όχι όταν χρειάζεται. Εάν πάλι χρειαστεί να αναλάβετε κάτι, φροντίστε να σβήσετε μια δραστηριότητα έτσι ώστε να μην ‘ξεχειλώσετε’ το πρόγραμμά σας.

Μην δουλεύετε χωρίς διαλείμματα. Οργανώστε το ημερολόγιο σας ώστε να υπάρχουν διαλείμματα ανάμεσα στις εργασίες. Έστω και ένα μικρό διάλειμμα μακριά από τον υπολογιστή ή αυτό που κάνετε όλη μέρα σας δίνει ενέργεια και σας κάνει αποδοτικότερους.

Το ότι έχετε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο και ένα εμαιλ (στην καλύτερη περίπτωση) σημαίνει ότι έχετε ήδη έναν δεύτερο ψηφιακό αυτήν την φορά εγκέφαλο. Το δύσκολο είναι ότι δεν έχουμε μάθει σωστά να τον οργανώνουμε! Δείτε περισσότερα για αυτό στο επερχόμενο σεμινάριό μας Χτίστε τον ψηφιακό σας εγκέφαλο.

Δείτε επίσης τι είναι η Αέναη Λίστα Εργασιών.

 

Αφήστε μια απάντηση