Μερικές συμβουλές για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Σήμερα που πλέον όλο το ίντερνετ είναι πιθανή αγορά η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι λίγο έως πολύ μονόδρομος για την περαιτέρω ανάπτυξη μιας επιχείρησης. (το δικό μας είναι ήδη στα σκαριά και πρόκειται να βγει σύντομα!) Ποια είναι όμως τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται να υπάρχουν για να γίνει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ακόμα πιο εύκολα επιτυχημένο; Δείτε λοιπόν τα βασικά:

Ένας καλός τρόπος εμφάνισης των προϊόντων έτσι ώστε να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να τα βρει και να τα δει εύκολα. Θα πρέπει να υπάρχουν πολλαπλές φωτογραφίες, ίσως και βίντεο. Να θυμάστε ότι στο ψηφιακό σας κατάστημα οι πελάτες δεν μπορούν να δουν την συσκευασία των προϊόντων και να τα περιεργαστούν, οπότε όσο περισσότερες πληροφορίες του προσφέρετε είναι καλύτερα.
Έναν τρόπο να επικοινωνήσουν εύκολα οι πελάτες μαζί σας. Ίσως κάποιο πρόσθετο στο οποίο να μπορούν να θέσουν εύκολα κάποιες ερωτήσεις ή να προτείνουν προϊόντα που μπορεί να λείπουν από το κατάστημά σας. Μια φόρμα επικοινωνίας πρέπει να εμφανίζεται όπου είναι απαραίτητο.
Όσο γίνεται περισσότερες και απλές δυνατότητες πληρωμής. Από το Paypal και τις πιστωτικές κάρτες έως την πληρωμή με αντικαταβολή θα πρέπει να είναι εύκολο στον πελάτη να περάσει την πληρωμή του και να αισθάνεται ασφάλεια όταν το κάνει. 

Απαραίτητη προώθηση. Είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιτυχία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, η σωστή προώθησή του. Οι περισσότεροι έχουν την λανθασμένη άποψη ότι με την κατασκευή του eshop τους θα αρχίσουν να γίνονται εκατοντάδες παραγγελίες κάθε μέρα και θα μπορέσουν βασιστούν επάνω του για την επιτυχία όλης της επιχείρησης. Όμως αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ. Εκτός και αν είστε μια τεράστια επιχείρηση με πολύ κόσμο να σας ακολουθεί αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι μια σωστή καμπάνια προώθησης του ηλεκτρονικού καταστήματος έτσι ώστε να αρχίσει ο κόσμος να το μαθαίνει και να αγοράζει από αυτό.
Υπάρχουν βέβαια και πλατφόρμες που έχουν όλα τα παραπάνω σε ένα πακέτο  με ιδιαίτερες τιμές αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε σε επόμενό μας άρθρο!
Καλή συνέχεια σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση