Μήπως επιλέγετε να είστε μια μετριότητα;

 

Αυτοί που είναι μετριότητες δεν είναι ότι βάζουν πολύ υψηλούς στόχους και δεν τους πετυχαίνουν αλλά είναι ότι στοχεύουν πολύ χαμηλά και πετυχαίνουν.

Mediocrity-is-the-enemyΌλοι έχουμε εκείνο το κομμάτι της προσωπικότητάς μας που μας λέει ότι είμαστε ξεχωριστοί, καλύτεροι από τους υπόλοιπους, κάνουμε καλύτερη δουλειά. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι μετριότητες. Μήπως και εσείς επιλέγετε να είστε μετριότητες;

 

Είμαι μετριότητα εάν κάνω ότι κάνουν και οι άλλοι;

Αυτό που θα πρέπει να σας απασχολήσει είναι εάν κάνετε κάτι παραπάνω από το μέτριο που απαιτείται. Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε και να μην είστε μια μετριότητα; Εάν δεν βρίσκετε τίποτα τότε ίσως θα πρέπει να ξεκινήσετε από την παραδοχή ότι στην εργασία σας είστε απλά μέτριοι.

Επιλέξτε να μην είστε μια μετριότητα.

Επιλέξτε να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να γίνετε αποτελεσματικότεροι και να κάνετε το κάτι παραπάνω. Δεν θα έχετε διαφορετικά αποτελέσματα εάν δεν διαφοροποιήσετε τις προσπάθειές σας.

Με ποιον τρόπο μπορείτε να ξεκινήσετε; Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές.

Να έχετε Στόχους – Αυτοί που είναι μετριότητες δεν είναι ότι βάζουν πολύ υψηλούς στόχους και δεν τους πετυχαίνουν αλλά είναι ότι στοχεύουν πολύ χαμηλά και πετυχαίνουν. Αυτό τους κρατάει στην μετριότητα. Επίσης δεν τους έχουν καταγραμμένους. Ξεκαθαρίστε τους στόχους σας, κόψτε τις δικαιολογίες και δείτε τι πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να τους πλησιάσετε.

Να έχετε επιμονή – Μην παρατάτε τους στόχους σας όταν συναντήσετε εμπόδια. Κανένας δεν θα σας χαρίσει τίποτα και το γεγονός ότι είστε καλοί άνθρωποι και προσπαθείτε δεν σημαίνει ότι δεν θα απολυθείτε ή δεν θα αρρωστήσετε ή δεν θα σας συμβεί κάτι άλλο που θα σας κάνει να θέλετε να τα παρατήσετε. Μην το κάνετε! Μαζέψτε τα κομμάτια και συνεχίστε.

Αγνοήστε τον εαυτό σας – 85% της εσωτερικής σας συζήτησης είναι αρνητικό. Δεν μπορώ να το καταφέρωΚαλά είμαι και έτσι. Είμαι πολύ κουρασμένος. Δεν θα πετύχει ούτως ή άλλος.’ Πείτε στον εαυτό σας να σκάσει και κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε τα όνειρά σας. Είναι κλισέ αλλά μόλις καταλάβετε ότι είστε ο μεγαλύτερος εχθρός σας, τότε θα μπορέσετε και να σας αντιμετωπίσετε.

clickup

Δοκιμάστε καινούργια πράγματα – Βελτιώστε τον εαυτό σας. Αλλάξτε την μεθοδολογία που σας έφερε εδώ που είστε σήμερα αν δεν μπορεί να σας πάει παρακάτω. Μην διστάζετε να δοκιμάσετε πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν πάρα πολύ.

Διαλύστε τους φόβους – Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι αυτή η εσωτερική συζήτηση που μας σταματά και πολλές φορές μας γεμίζει φόβο. Φόβο επίσης μας γεμίζουν και κάποιοι από τους γύρω μας. Επίσης και η τηλεόρασηΠολλά πράγματα. Προσπαθήστε να διώξετε από κοντά σας ότι και όποιον δηλητηριάζει την σκέψη σας. Πόσες φορές κάνατε κάτι που φοβόσασταν και αποδείχτηκε πολύ πιο εύκολο, ή τουλάχιστον ανεκτό;

Να θυμάστε πάντα ότι η ζωή είναι ΜΙΑ είναι ΑΥΤΗ και αξίζει να την ζήσετε άφοβα και με όνειρα. Καλή τύχη σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση