Μιχαήλ Άγγελος

Ένα μάθημα για την ποιότητα των έργων μας.

michail aggelos1Πριν λίγες μέρες είχα μια μικρή αποκάλυψη. Όλα ξεκίνησαν όταν διάβασα ένα άρθρο με τα τελευταία λόγια μεγάλων ανθρώπων. Ανάμεσα σε αρκετά διαφωτιστικά λόγια στην πιο δύσκολη ίσως στιγμή ενός ανθρώπου, όπου φαίνεται και μεγάλο μέρος του χαρακτήρα του, διάβασα και κάτι που δεν περίμενα πραγματικά και με τάραξε δίνοντάς μου όμως και αρκετή ώθηση να συνεχίσω να κυνηγάω τα όνειρά μου με μεγαλύτερο πάθος για την ποιότητα των πράξεών μου. Και θα εξηγήσω.

Θέλω να πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε τον Μιχαήλ Άγγελο (για όσους έχουν κενό μνήμης ξεκινήστε από την καταχώρηση στην Wikipedia). Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος με την αστείρευτη φαντασία, την ασύλληπτη δημιουργικότητα, την αξεπέραστη ποιότητα σε όλες του τις δημιουργίες μέχρι το τέλος είχε στο μυαλό του την πραγματική προσφορά.

Έχοντας δημιουργήσει λοιπόν όλα αυτά τα καταπληκτικά έργα και πλέον ετοιμοθάνατος είπε σαν τελευταία φράση το εξής:

«Έχω προσβάλει τον Θεό και τους ανθρώπους

Διότι τα έργα μου δεν έφτασαν στην ποιότητα που θα έπρεπε να φτάσουν.»

Ο Μιχαήλ Άγγελος! Πραγματικά με έκανε να νοιώσω ότι έχω τόσα πολλά που πρέπει να βελτιώσω, να κάνω, να μάθω. Πολλές φορές μέσα από αυτήν την σελίδα έχουμε αναφέρει ότι ο μόνος τρόπος να αναπτυχθείς είναι να ανεβάσεις τα στάνταρ σου. Με την φράση του αυτή ο αναγεννησιακός αυτός άνθρωπος μου έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα όριο παρά μόνο αυτό που ο ίδιος θέτεις στον εαυτό σου.

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

michail aggelos2

Αφήστε μια απάντηση