Μην εστιάζετε τόσο πολύ στην Παραγωγικότητα.

Η σωστή διαχείριση χρόνου πρέπει να είναι μια διαδικασία απλή και εύκολη να γίνει καθημερινότητα.

productivityΗ σωστή διαχείριση χρόνου πρέπει να είναι μια διαδικασία απλή και εύκολη να γίνει καθημερινότητα. Πολύ άνθρωποι κάνουν το λάθος να προγραμματίζουν πάρα πολύ χωρίς να διεκπεραιώνουν. Παραθέτουμε λοιπόν για να μπορείτε να τα αποφύγετε, μερικά λάθη που γίνονται όταν παρασχεδιάζεται η παραγωγικότητα.

 

Πάρα πολλά εργαλεία . Το ότι έχετε πάρα πολλά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητας δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρουν κιόλας! Πολλές φορές απλά δημιουργούν σύγχυση και τα αποτελέσματα είναι αντίθετα. Αυτό που πρέπει να δείτε είναι ποια είναι τα εργαλεία που ταιριάζουν σε εσάς και πραγματικά κάνουν την διαφορά.

Περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. Δεν πρόκειται να έρθει ποτέ η καλύτερη στιγμή για να πετύχετε το στόχο σας. Μην περιμένετε να ηρεμήσουν τα πράγματα για να κάνετε τις κινήσεις που πρέπει γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ενεργοποιηθείτεμόνοισας.

Υπερβολικός σχεδιασμός.Σας έχει τύχει ποτέ να χάσετε την προθεσμία ενός πρότζεκτ γιατί ξοδέψατε πάρα πολύ χρόνο στον σχεδιασμό του και όχι αρκετό στην υλοποίηση;

Ο μοναδικός δρόμος . Μην ‘κολλάτε’ σε λύσεις που δουλεύουν για όλους τους άλλους, αλλά δείτε αντικειμενικά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος που εσείς μπορείτε να διεκπεραιώσετε μια εργασία, χωρίς φυσικά να είναι ελλιπής.

Πολύ πολύπλοκο σύστημα. Εάν με το σύστημα που ακολουθείτε χρειάζεται προσπάθεια για να καταλάβετε τι έχετε να κάνετε την επόμενη μέρα, τότε είναι υπερβολικά περίπλοκο.

Δεν αποφασίζετε . Βλέπετε το πρόβλημα από όλες τις γωνίες ξανά και ξανά και δεν παίρνετε την απόφαση. Εάν δεν την πάρετε εσείς, θα την πάρει η ζωή για εσάς.

Δεν ξεκινάτε. Αν δεν ξεκινήσετε κάτι, πως περιμένετε να τελειώσει; Ενεργοποιηθείτε και ξεκινήστε αυτό που είναι να κάνετε.

Κανένα σύστημα απλό η περίπλοκο δεν θα είναι αποτελεσματικό εάν δεν ταιριάζει σε εσάς και δεν σας ενεργοποιεί να κάνετε πράγματα! Καλή τύχη.

Δείτε επίσης: Η Αέναη Λίστα Εργασιών.

                       Κερδίστε περισσότερα από το ημερολόγιό σας.

 

Αφήστε μια απάντηση