Πως μας βοηθάει ο Ψηφιακός μας Εγκέφαλος

Πως μας βοηθάει ο Ψηφιακός μας Εγκέφαλος

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Όλοι έχουμε εξωτερική ψηφιακή πληροφορία πλέον. Email, μηνύματα, αρχεία και άλλα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι ο Ψηφιακός μας Εγκέφαλος. Πως μας βοηθάει ο Ψηφιακός μας Εγκέφαλος όμως στην καθημερινότητά μας; Όλες οι συμβουλές παρακάτω είναι μέρος της εκπαίδευσης Χτίζοντας τον Ψηφιακό σας Εγκέφαλο.

Δημιουργεί δομή στο χάος των πληροφοριών μας για την επίτευξη στόχων.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις ένα χάος πληροφορίας και να προσπαθείς να πετύχεις τους στόχους σου ψάχνοντας να βρεις διαρκώς τις πληροφορίες σου. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντάω στις εκπαιδεύσεις που κάνω σε εταιρίες αλλά και μεμονωμένα σε ανθρώπους είναι ότι διαρκώς ψάχνουν να βρουν που είναι οι πληροφορίες που θέλουν όταν τις χρειάζονται. Εάν δε σε αυτές τις πληροφορίες έχουν πρόσβαση και άλλοι άνθρωποι τότε είναι που το θέμα περιπλέκεται. Τότε είναι που ένας οργανωμένος ψηφιακός εγκέφαλος μπορεί να κάνει θαύματα.

Βελτιώνει την ξεκάθαρη σκέψη και ηρεμία.

Όλες αυτές οι διάσπαρτες πληροφορίες, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε ή δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, δημιουργούν άγχος και στρες στην ζωή μας. Πως μας βοηθάει ο Ψηφιακός μας Εγκέφαλος; Με το να ξέρουμε ότι η πληροφορία μας είναι καταγεγραμμένη σε ένα σύστημα που εμπιστευόμαστε, εύκολα προσβάσιμη και χρήσιμη για εμάς, χαλαρώνουμε και πλέον λειτουργούμε με λιγότερο άγχος.

Δημιουργεί την συνήθεια της αποθήκευσης χρήσιμης γνώσης με σκοπό την χρήση της αργότερα.

Πλέον μια εκπαίδευση που πρέπει να κάνουμε είναι να αποθηκεύουμε την πληροφορία που είναι πραγματικά χρήσιμη για εμάς. Τις περισσότερες φορές είναι τόσο πολύ η πληροφορία που δεχόμαστε που ακόμα και η χρήσιμη πληροφορία πολλές φορές περνάει απαρατήρητη. Επίσης, ιδέες, σκέψεις και όλα αυτά που μπορούν να κάνουν την διαφορά, μας έρχονται στις πιο περίεργες στιγμές και τον πιο περίεργο χρόνο, οπότε θα πρέπει να έχουμε συνηθίσει να τις συλλαμβάνουμε με τον σωστό τρόπο, να την αποθηκεύουμε με τον σωστό τρόπο και να μπορούμε εύκολα να τις ξαναβρούμε σε ένα ελεγχόμενο σύστημα.

Βοηθάει στην ανακάλυψη συνδέσεων μεταξύ της πληροφορίας που διαφορετικά θα μας ξέφευγε.

Η δύναμη της πληροφορίας είναι πρώτα από όλα στην χρήση της και μετά στην πληροφορία που γεννάει η διασύνδεση της. Ένα από τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε σήμερα είναι να παίρνουμε από την πληροφορία που διαρκώς έρχεται προς τα εμάς όλα εκείνα που μπορούν να μας βοηθήσουν και να βρίσκουμε τις συνδέσεις μεταξύ της πληροφορίας που θα κάνουν την διαφορά.

Κάνει την αποθήκευση και ανεύρεση αρχείων πολύ ευκολότερη.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να οργανώσεις τα αρχεία σου; Σίγουρα ο κάθε ένας από εμάς έχει τον δικό του και αυτό είναι μια χαρά, μέχρι την στιγμή που πρέπει να μοιραστείς την πληροφορία σου. Τότε πρέπει το σύστημά σου να έχει λογικούς κανόνες τέτοιους που να μπορεί ακόμα και κάποιος που βλέπει το σύστημά σου για πρώτη φορά να αντιληφθεί την λογική του και να βρει εύκολα την πληροφορία που θέλει.

Μας δίνει την σιγουριά ότι όλες μας οι ιδέες και ανακαλύψεις θα διατηρηθούν.

Δεν είναι λίγες η φορές που την διαφορά στην δουλειά μου την έκανε μια ιδέα που είχα πριν καιρό, που κατάφερα να συλλάβω όταν μου ήρθε, έβλεπα σε τακτά χρονικά διαστήματα όταν έλεγχα το σύστημά μου και βρήκα εύκολα όταν την χρειάστηκα για να γίνει πραγματικότητα. Αυτή η σιγουριά ότι δεν χάνεις την πληροφορία σου είναι η καλύτερη απάντηση στο πως μας βοηθάει ο Ψηφιακός μας Εγκέφαλος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση εδώ.

Γραφτείτε στο καλύτερο σεμινάριο παραγωγικότητας,

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Αφήστε μια απάντηση