Πως να επαναπροσδιορίζεις τον εαυτό σου (Άρθρο + βίντεο)

Η ζωή πολλές φορές τα φέρνει έτσι ώστε να χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου. Αυτοί που το καταφέρνουν προχωράνε, όσοι δεν το καταφέρνουν τις περισσότερες φορές υποφέρουν. Πόσες φορές σου έχει τύχει να συναντήσεις έναν παλιό φίλο που αντιλήθφηκες ότι αν και σου λέει ότι είναι καλά, εσύ καταλαβαίνεις ότι δεν είναι, και αυτό συμβαίνει γιατί έχει παραμείνει ακριβώς ο ίδιος όπως ήταν πριν από πολλά χρόνια. 

 

Ο επαναπροσδιορισμός για εμένα προσωπικά ήταν κάτι που το έχω κάνει ήδη αρκετές φορές στην ζωή μου.

Στα 23 μου αποφάσισα να ανοίξω σχολή αυτοάμυνας και να γίνω δάσκαλος, ενώ έως τότε τίποτα δεν έδειχνε ότι θα ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο.

Μετά από μερικά χρόνια έγινα από ιδιοκτήτης επιχείρησης video club, εξωτερικός πωλητής.

Έπειτα από εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών έγινα εκπαιδευτής πωλήσεων.

Και τέλος, από κάποιος που έμεινε ακόμα και στο γυμνάσιο έγινα συγγραφέας με 3 βιβλία πλέον να έχουν βγει και να πουλάνε καθημερινά!

 

Οι επαναπροσδιορισμοί μου αυτοί έγιναν είτε από πείσμα, είτε από αναγκαιότητα. Όμως πλέον ξέρω ότι υπάρχει δομή πίσω από αυτό. Και σε αυτό το άρθρο θα την δούμε!

 

4 βήματα για να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου

  1. Όλοι έχουμε πρότυπα ή ποιότητες και συμπεριφορές που θα θέλαμε να έχουμε. Κάνε μια λίστα με αυτές τις ποιότητες και συμπεριφορές που θα θέλεις. Όταν ξεκίνησα να διδάσκω πολεμικές τέχνες σκεφτόμουν πως πρέπει να είναι ο ιδανικός δάσκαλος. Θα έπρεπε να έχει γνώσεις, να έχει ανοιχτό μυαλό για νέα γνώση, να είναι ατρόμητος, να είναι προσηνής, να μπορεί να κάνει αυτά που διδάσκει.
  2. Ανέπτυξε αυτήν την λίστα με λεπτομέρειες. Πως είναι ο άνθρωπος στον οποίο θέλεις να επαναπροσδιοριστείς, τι φοράει, πως μιλάει; Όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς. Εφόσον κάνεις αυτήν την διαδικασία θα πρέπει να ενθουσιαστείς. 
  3. Κάνε ένα σχέδιο δράσης. Για να μην μείνουν τα παραπάνω στο χαρτί θα πρέπει να κάνεις ένα σχέδιο δράσης και να πάρεις την απόφαση να το θέσεις σε εφαρμογή. Αυτόν τον καιρό που γράφω αυτό το άρθρο έχω ξεκινήσει έναν ακόμα προσωπικό επαναπροσδιορισμό και κάθε μέρα που ακολουθώ το σχέδιο δράσης μου ενθουσιάζομαι και περισσότερο. Προσέχω επίσης να έχω κοντά μου ανθρώπους που θα με βοηθήσουν και θα με εμπνεύσουν και όχι ανθρώπους που θα μου ρίξουν την διάθεση ή θα με αποσπάσουν από τον στόχο. 
  4. Το 4ο βήμα είναι για κάποιους λίγο τρομακτικό και για κάποιους είναι απελευθερωτικό. Αποδέξου πλέον την νέα σου ταυτότητα και επικοινώνησέ την στον κόσμο.

Ειδικά εάν δεν είσαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά σου τώρα είναι ο καιρός να αλλάξεις τον εαυτό σου και να μην περιμένεις να αλλάξει το περιβάλλον σου. 

 

Καλή συνέχεια σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση