Πως να ταιριάξετε το κρασί με το φαγητό σας

Η επιλογή του κρασιού για να συνοδέψετε το φαγητό σας θα πρέπει να είναι εκτός των άλλων μια διασκεδαστική και όχι μια αγχωτική διαδικασία. Πολλές φορές μαγειρεύουμε το αγαπημένο μας φαγητό και η διαδικασία επιλογής του κατάλληλου κρασιού μοιάζει ως επιστήμη. Το κλειδί στην όλη διαδικασία είναι να αποφασίσετε που θέλετε να εστιάσετε την προσοχή στο κρασί ή στο φαγητό; Επίσης και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να φροντίσετε το κρασί να μην είναι ζεστό. Τα ποιοτικά κόκκινα κρασιά τα προτιμάμε σε θερμοκρασία δωματίου ενώ τα λευκά πιο δροσερά. Μπορεί αυτό που μόλις διαβάσατε να το έχετε ξανά διαβάσει αλλά αποτελεί ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνουμε όταν σερβίρουμε ένα κρασί.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιους επιπλέον κανόνες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

  • Πιείτε το κρασί που σας αρέσει με το φαγητό που σας αρέσει. Δεν υπάρχει λόγος να πιείτε ένα κρασί που δεν σας αρέσει μόνο και μόνο επειδή κάποιος έχει πει ότι ταιριάζει με το συγκεκριμένο γεύμα.
  • Επιλέξτε ήπια κρασιά με πολύπλοκα πιάτα
  • Να θυμάστε ότι τα νεότερα κρασιά έχουν περισσότερες τανίνες και έχουν πιο πλούσια γεύση. Επομένως μπορούν να σταθούν καλύτερα με έντονες γεύσεις απ’ ότι τα παλαιωμένα κόκκινα κρασιά.
  • Κόκκινο κρασί με κόκκινα κρέατα φαίνεται η εύκολη λύση όμως η προετοιμασία του γεύματος είναι που μετράει. Ένα ψάρι για παράδειγμα με λαδολέμονο μπορεί να μην το ταιριάξουμε με ένα κόκκινο κρασί όμως αν το ψάρι συνοδεύεται από μανιτάρια, ντομάτα τότε τα πράγματα ίσως και να αλλάζουν.
  • Κρασί και τυρί, ίσως η καλύτερη λύση για να ολοκληρωθεί ένα γεύμα. Ένα λευκό κρασί φαντάζει ιδανικότερο λόγω της υψηλής του οξύτητας όμως αν τα τυριά είναι πιο γλυκά και όχι τόσο έντονα σε γεύση τότε και ένα κόκκινο κρασί του πάει πολύ.

Τέλος το πιο σημαντικό σ’ ένα ποτήρι κρασί είναι το καλό που κάνει στην υγεία καθώς πολλοί το θεωρούν φυσικό λιποδιαλύτη που βοηθάει στην καύση του λίπους.

Lithos Digital

Αφήστε μια απάντηση