Συμβουλές τουριστικού μάρκετινγκ.

 

Λίγα πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν την επιχείρηση σας στην πιο δυνατή εποχή του χρόνου για τον τουρισμό.

 

tourism Ειδικά στην Ελλάδα, ότι και αν κάνετε στον χώρο του τουρισμού πάντα θα έχετε ανταγωνιστές. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε είναι να είστε ένα βήμα μπροστά από αυτούς. Να έχετε την ευελιξία να προσαρμόζετε τις παροχές σας και να απευθύνεστε σε πολλές αγορές. 

 

 

Καθώς οι καιροί αλλάζουν οι άνθρωποι πλέον φεύγουν σιγά σιγά από το μοντέλο της αγοράς υλικών πραγμάτων και κατευθύνονται στο χτίσιμο εμπειριών. Πλέον αυτός που έχει το καλό κινητό δεν ξεχωρίζει από το πλήθος σε σχέση με αυτόν που πήγε το ταξίδι στην Τανζανία πχ. (το οποίο μπορεί να κόστισε και λιγότερο από το καλό κινητό!) Με βάση αυτό λοιπόν δεχόμενοι τον τουρισμό φέτος ίσως θα πρέπει να επενδύσετε σε πράγματα που δημιουργούν το σύνολο της εμπειρίας για κάποιον που ταξίδεψε μέχρι την επιχείρησή σας. Μπλουζάκια, κούπες, μαγιό και πολλά άλλα με το λογότυπό σας και αυτά του προορισμού του είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσουν.

Υπάρχει επίσης πλέον μια μεγαλύτερη ανάγκη για αυτό βελτίωση και οι διακοπές με όλες τις δραστηριότητες είναι μια καλή ευκαιρία για αυτό. Μπορείτε λοιπόν να δημιουργήσετε τέτοιες δραστηριότητες που θα στοχεύουν στην χαλάρωση και αυτοβελτίωση των ανθρώπων που θα δεχτείτε.

Με την εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι άνθρωποι πολύ εύκολα βρίσκουν άλλους με τα ίδια ενδιαφέροντα και δημιουργούν ‘φυλές’. Με αυτόν τον τρόπο η κατάλληλη προώθηση της επιχείρησης σας στα κατάλληλα δίκτυα μπορεί να σας κάνει γνωστό σε ‘φυλές’ του εξωτερικού που ενδιαφέρονται για αυτό που προσφέρετε. Εκεί επίσης μπορείτε άμεσα να ανεβάσετε προσφορές εκπτώσεις, πακέτα κτλ.

Οι τουρίστες πλέον θέλουν να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν από τις διακοπές τους και πάντα ψάχνουν τις καλύτερες κριτικές για μέρη και αγαθά. Φροντίστε λοιπόν πέρα από το προϊόν που προσφέρετε να δημιουργείτε δεσμούς με άψογη εξυπηρέτηση πελατών.

Είναι σημαντικό να επενδύσετε στην εξυπηρέτηση της οικογένειας. Η οικογένεια που θα έρθει από το  εξωτερικό δεν περιμένει απλά μια διαφορετική τιμή στο φαγητό του παιδιού αλλά πολλά περισσότερα. Πρέπει να βρείτε τρόπο να ξεκουράσετε τους γονείς, απασχολώντας τα παιδιά αλλά και δημιουργώντας δραστηριότητες για αυτούς, και ίσως και για τους παππούδες και τις γιαγιάδες της οικογένειας.

Λάβετε υπόψιν σας και άλλες ομάδες που μπορεί να σας επισκεφθούν, όπως μερικές φίλες μαζί που κάνουν διακοπές, μερικοί φίλοι που κάνουν διακοπές, ζευγαράκια κτλ. Πάντα μπορείτε να τους ευχαριστήσετε με διάφορους τρόπους που ταιριάζουν σε αυτούς.

Έχετε στο μυαλό σας ότι διακοπές δεν είναι μόνο θάλασσα και ήλιος, αλλά μια διακοπή από την καθημερινότητα και η αίσθηση ότι σε φροντίζουν. Καλή επιτυχία!

 

Αφήστε μια απάντηση