Συνέντευξη με τον Κυριάκο Σμυρναίο, Technosol

«Σήμερα μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές ποιοτικούς ηλιακούς θερμοσίφωνες σε πολύ προσιτές τιμές»

logo technosolΕίμαστε στα γραφεία της εταιρίας Technosol και μιλάμε με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας κ. Κυριάκο Σμυρναίο.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την Technosol
To 1976 ιδρύεται από τον Αντώνιο Σμυρναίο η εταιρεία παραγωγής Ηλιακών Συστημάτων και Βoiler υπό τον διακριτικό τίτλο TECHNOSOL. Όντας απο τις πρωτοπόρες εταιρείες του κλάδου εξελίσεται ραγδαία κατέχοντας απο τις πρώτες θέσεις του χώρου στην Ελληνική Επικράτεια
Επίκεντρο της εταιρείας είναι η απόλυτη προτεραιότητα στην ποιοτική κατασκευή και εμπορία των προϊόντων της, βασισμένη στη τεχνολογική υπεροχή του μηχανολογικού της εξοπλισμού σε συνδυασμό με το άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της με φυσικό επακόλουθο τις άριστες σχέσεις με πελάτες και συνεργάτες.


Πως έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι πωλήσεις του κλάδου στην Ελλάδα.  
Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι μία από τις ελάχιστες αγορές που κατάφεραν να «αντισταθούν» στην κρίση, αφού σε επίπεδο τεμαχίων αυτή τη στιγμή οι πωλήσεις κινούνται στο ίδιο επίπεδο με το 2010, όταν δηλαδή ξεκίνησε η οικονομική ύφεση αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία των πωλήσεων της εταιρίας μας αλλά και από τα στοιχεία του κλάδου όπως τα λαμβάνουμε από την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ).Με δεδομένο πως κατέρρευσε η οικοδομική δραστηριότητα, οι εγκαταστάσεις σε νεόδμητες κατοικίες μειώθηκαν δραστικά. Ωστόσο, το κενό αυτό καλύφθηκε από τις εγκαταστάσεις σε ήδη υπάρχοντα κτίρια, τα οποία πριν χρησιμοποιούσαν για ζεστό νερό χρήσης τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ή το μπόιλερ. Ο λόγος είναι πως ο ηλιακός μπορεί να καλύψει έως και το 90% των αναγκών ενός σπιτιού σε ζεστό νερό χρήσης, με συνέπεια οι ιδιοκτήτες τους να στραφούν στην ηλιοθερμία για να εξοικονομήσουν χρήματα, Φυσικά σήμερα οι ηλιακοί συλλέκτες συνδυάζονται με συστήματα  θέρμανσης, μειώνοντας έτσι κατά 25-30% την κατανάλωση για θέρμανση ενός κτιρίου, μία ακόμη εφαρμογή με πολύ γρήγορη απόσβεση και πολλαπλασιαστικά ωφέλει για τον καταναλωτή.

  
Σε ποιες άλλες αγορές έχουν παρουσία οι ηλιακοί θερμοσίφωνες της Technosol, εκτός από την Ελλάδα;
Ήμασταν μία από τις πρώτες εταιρείες που ξεκινήσαμε την εξαγωγική δραστηριότητα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Τη δεκαετία του 2000 δώσαμε έμφαση στις μεγάλες  αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Ισπανίας όπου είχαμε μια σημαντική παρουσία. Με την οικονομική κρίση, όταν αυτές οι αγορές σταμάτησαν να αναπτύσσονται, αποφασίσαμε να επεκταθούμε και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, σήμερα έχουμε δώσει έμφαση στο άνοιγμα αγορών όπως η Ρωσική αγορά.


p00Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της εταιρείας σας;
Οι βασικοί μας στόχοι είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την αποδοτικότητα και την ποιότητά μας σε όλες τις εκφάνσεις της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, να συνεχίσουμε δυναμικότερα την εξαγωγική μας δραστηριότητα αξιοποιώντας όλα τα μέσα που προσφέρονται σήμερα, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που επικρατούν και εκτός της χώρας μας και το πραγματικά εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον που καλούμαστε να λειτουργήσουμε.


Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές ποιοτικούς ηλιακούς θερμοσίφωνες σε πολύ προσιτές τιμές.

Επισκεφθείτε την σελίδα της TECHNOSOL!

Αφήστε μια απάντηση