Τα 2 μυστικά για ένα παραγωγικό 2016

που πρέπει να εφαρμόσετε άμεσα!

 

2mystikagiato2016Μπήκε πλέον για τα καλά το νέο έτος και σίγουρα πολλοί από εσάς έχετε κάνει τα σχέδια σας για μια ακόμα πιο παραγωγική χρονιά και πλέον ξεκινάτε να τα πραγματοποιείτε. Ίσως και να αρχίζετε ήδη να δυσκολεύεστε με κάποια από αυτά που σχεδιάσατε να κάνετε. Διαβάστε λοιπόν 2 μυστικά για να πετύχετε όλα όσα θέλετε το 2016.

Τα μυστικά λοιπόν για να πραγματοποιήσετε περισσότερα όνειρά σας φέτος είναι 2, τα εξής: “Συγκέντρωση”, και “Κάντε λιγότερα πράγματα”.

 

Συγκέντρωση.

Ξεκινήστε διαβάζοντας το άρθρο μας για τον μύθο του Multitasking. Εκεί θα δείτε ότι η λύση στο πρόβλημα της παραγωγικότητας είναι η απόλυτη συγκέντρωση σε αυτό που κάνετε. Χωρίς ίντερνετ, Facebook, email, τηλεόραση κλπ. Τώρα εάν μου πείτε ότι έχετε οικογένεια και παιδιά και δεν μπορείτε ούτε στην τουαλέτα να πάτε με την ησυχία σας, θα σας πιστέψω γιατί και εγώ είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά. Γίνεται όμως να έχετε χρόνο να κάνετε όλα όσα θέλετε και μάλιστα να περνάτε ταυτόχρονα και ποιοτικότερο χρόνο με την οικογένειά σας! Στην αρχή προσπαθούσα να κάνω δουλειές με τα παιδιά να παίζουν απόγευμα στο σπίτι και φυσικά όχι μόνο δεν με αφήνανε αλλά κάποιες φορές τα πλήγωνα μιλώντας απότομα στον εκνευρισμό μου. Μέχρι που, πριν από περίπου έναν χρόνο, άρχισα να ξυπνάω μια ώρα πιο νωρίς έχοντας προγραμματίσει από το βράδυ (μου έπαιρνε 10 λεπτά) πιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που έπρεπε να κάνω. Έτσι το απόγευμα μετά την δουλειά έπαιζα όλη την χρονιά με τα παιδιά μου! Μετά τις 10 που πήγαιναν για ύπνο έκανα 2 και μόνο πράγματα, οργάνωνα τις εργασίες του επόμενου πρωινού και περνούσα πληροφορίες για πελάτες που συνάντησα στο προσωπικό μου crm. Χρόνος που μου έτρωγε όλο αυτό; 45 λεπτά. Μετά αφιέρωνα χρόνο στην γυναίκα μου και κοντά στις 12 ήμουν ήδη στο κρεβάτι. Το πρωί στις 6 παρά ξεκινούσε η μέρα μου.

 

Είναι σίγουρο ότι οι ώρες σας μπορεί να είναι διαφορετικές αλλά θέλω να πω ότι μπορείτε να βρείτε τον χρόνον εκείνο που θα κάνετε σημαντικές εργασίες χωρίς περισπασμούς. Όποιος δεν μπορεί δεν ζορίστηκε αρκετά για να το κάνει ακόμα.

 

Κάντε λιγότερα πράγματα.

Και δεν εννοώ μόνο να απαλλαγείτε από project τα οποία κακώς αναλάβατε και δεν σας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο σας όπως λέει η μεθοδολογία GTD μετά από ένα καλό άδειασμα μυαλού, αλλά μιλάω και για καθημερινά πράγματα που μέχρι τώρα κάνατε παραπάνω από όσο θα έπρεπε και πλέον οι στόχοι σας δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Πρώτο και καλύτερο παράδειγμα; Η ανούσια ξάπλα στον καναπέ όπου δεν βλέπεις καν τις εικόνες που περνάνε από μπροστά στην τηλεόραση. Δώστε ένα χρονικό περιθώριο να το κάνετε αυτό εάν το έχετε ανάγκη και μετά δουλέψτε πάνω στο όνειρό σας, διαβάστε ένα βιβλίο για αυτό, δείτε κάτι στο ίντερνετ για αυτό και μην σερφάρετε ανούσια. Πρόσφατα έκανα κάτι που με ηρέμησε αρκετά. Έσβησα την εγγραφή μου από δεκάδες (για να μην πω εκατοντάδες) σελίδες στο Facebook που ήμουν μέλος και ‘μολύναν’ το timeline μου με ανούσιες και ασύνδετες εικόνες και ειδήσεις…. Ένοιωσα πολύ καλύτερα. Επίσης βάλτε το πρόγραμμα περιήγησης να ξεκινάει από σελίδες που έχουν νόημα για τον στόχο σας και όχι για κάτι άσχετο.

 

Ξεκαθαρίστε τις παρέες σας. Δύσκολο αλλά ακόμα και αυτό έχει μερίδιο στην επιτυχία σας ή την αποτυχία σας. Δείτε πόσο και με ποιον τρόπο σας επηρεάζουν οι άνθρωποι που τους αφιερώνετε τον πολύτιμο ‘ελεύθερο’ χρόνο σας.

 

Κάντε συνήθεια αυτά τα πράγματα και η χρονιά σας είναι σίγουρο ότι θα είναι παραγωγική και γεμάτη ουσία.

 

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!

 

Αφήστε μια απάντηση