Τέλος τα Facebook eshop στην Ελλάδα!

Τέλος τα Facebook eshop στην Ελλάδα!

Έχει πολύ καιρό που δεν τα πάω καλά με τις μεγάλες πλατφόρμες Social Media και την Google. Ο λόγος; Προσωπικά πιστεύω ότι έχουν πλέον πολύ περισσότερο έλεγχο από ότι θα ήθελα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Για να μην παρεξηγηθώ, έχω πολύ καλά αποτελέσματα από αυτά και ακόμα εν πολλής τα χρησιμοποιώ για την δουλειά μου. Όμως ήδη άρχισα να μεταφέρω πολύ περιεχόμενό μου σε εναλλακτικά κανάλια όπως το Minds.com και το Odysee.com γιατί έβλεπα ότι υπάρχει αστάθεια και εύκολα μπορεί κάποιος να την πατήσει με ένα ποστ που δεν αρέσει στον αλγόριθμο ή με μια ξαφνική αλλαγή. Μια τέτοια έγινε αυτές τις μέρες!

Τέλος τα Facebook eshop στην Ελλάδα!

Σήμερα μου ήρθε το παρακάτω μήνυμα

To Meta λοιπόν κλείνει όλα τα Facebook και Instagram shops στην Ελλάδα, ξέρετε, αυτά που πολύς κόσμος έχει ως βασική πηγή εισοδήματος για μια νέα μορφή παρουσίασης προϊόντων μέσω διαφημίσεων, το Advantage+ που, ως εκ θαύματος, θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να γίνουν εξυπνότερες, γρηγορότερες και να έχουν μεγαλύτερο ROI (return on investment) στις καμπάνιες τους.

Αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο, για μένα, είναι ότι η πλατφόρμα ανεβάζει ρυθμούς στο διαφημιστικό πλάνο της καθιστώντας ουσιαστικά ανύπαρκτη την οργανική προσέγγιση. Θέλεις πωλήσεις; Πρέπει να πληρώσεις…

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν χτίζουμε την επιχείρησή μας γύρω από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσωπικά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλές επιχειρήσεις πλέον θα πρέπει να έχουν ένα μόνιμο budget για διαφήμιση στο FB αν θέλουν πωλήσεις…

Ρίξτε μια ματιά λοιπόν και σε άλλες λύσεις που δεν είναι τόσο διαδεδομένες αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να μην εξαρτάστε μόνο από τις μεγάλες πλατφόρμες.

Μηλιάτσης Γιάννης

Founder of www.Bizman.gr  #Productivity , #running, #Sales #training and #blogging makes me happy!!! Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω καθημερινά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. ClickUp Expert. 

 

Αφήστε μια απάντηση