Τέρμα οι δικαιολογίες.

oldchromebook

Γράφω αυτό το άρθρο από τον νέο μου υπολογιστή. Τώρα γιατί αυτό είναι σημαντικό; Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία για την αποφυγή δικαιολογιών για ότι δεν μπορείς να κάνεις. Όλα ξεκίνησαν όταν αγόρασα τον παλιό μου υπολογιστή, ένα μικρό και ταπεινό Chromebook. Χρειαζόμουν έναν ελαφρύ υπολογιστή για να κάνω την δουλειά μου στον δρόμο, όπου κυρίως ήμουν τότε, και να μην είναι ακριβός αλλά επαρκής και να μην χρειάζεται να πάω στον μεγάλο υπολογιστή του σπιτιού κάθε φορά που ήθελα να κάνω κάτι σημαντικό. Με το μικρό και φθηνό εκείνο μηχάνημα έκανα τα πάντα! Κατάλαβα, επίσης, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βάλουν τόσες πολλές δικαιολογίες μπροστά τους όταν δεν έχουν αρκετή θέληση για να κάνουν κάτι. Όμως πλέον τέρμα οι δικαιολογίες.

3 βιβλία, μερικές εκατοντάδες άρθρα, επίσης εκατοντάδες παρουσιάσεις, ατελείωτες ώρες εργασίας μαζί του, περίπου 20 online courses για τα οποία λειτούργησε σαν κάμερα, autocue, μονταζιέρα και για δημιουργία γραφικών, live videos κάθε βδομάδα, όλα από ένα ταπεινό Chromebook των 277€. Όπου όμως υπάρχει θέληση, βρίσκεις τον τρόπο.

Από την άλλη, όλον αυτόν τον καιρό έχω κάνει εκπαιδεύσεις σε πωλητές, coaches, life coaches και άλλους που ένα από τα πρώτα προβλήματα που μου παρουσίαζαν όταν η συζήτηση έφτανε στο “Γιατί δεν κάνεις όλα όσα μπορείς να κάνεις με αυτά που έχεις αυτήν την στιγμή;” ήταν….δεν έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η δικαιολογία αυτή κατέρρεε εύκολα όταν τους έδειχνα τι έκανα εγώ με το μικρό μου Chromebook και τα κατάλληλα προγράμματα. Ήταν λοιπόν ένα πολύ καλό εργαλείο στην εκπαίδευση ανθρώπων που θέλαν να κάνουν πολλά όμορφα πράγματα στην ζωή τους όμως αφήναν περιοριστικές τους πεποιθήσεις να τους κρατάνε πίσω με την μορφή της ανάγκης για “καλύτερο εξοπλισμό”.Τέρμα οι δικαιολογίες όμως!

Για όποιον λοιπόν εκεί έξω θέλει να κάνει αρκετά πράγματα, να γίνει life coach ή οποιοδήποτε είδος coach σας παραθέτω μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούσα (και χρησιμοποιώ ακόμα) με το ταπεινό εκείνο μηχάνημα έτσι ώστε να πετύχω τους στόχους μου:

  • Η σουίτα εφαρμογών της Google. Είναι πολύ χρήσιμη γιατί μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτήν από παντού και έχει πολλές δυνατότητες. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο με 19€ τον χρόνο έχετε 1ΤΒ.
  • Canva. Ένα απλά καταπληκτικό πρόγραμμα δημιουργίας γραφιστικών που ακόμα και στην δωρεάν εκδοχή του μπορεί να βοηθήσει πολύ έναν άνθρωπο σαν εμένα που δεν έχει καθόλου καλό γούστο και μάτι για αυτά.
  • Evernote. Το πρόγραμμα σημειώσεων και για πολλά χρόνια το πρόγραμμα task and project management που με βοήθησε να έχω σε μια τάξη τις πληροφορίες μου και το μυαλό μου άδειο για να παράγω περιεχόμενο (μαζί με την μεθοδολογία παραγωγικότητας GTD φυσικά). Το έχω στην επί πληρωμή έκδοσή του αλλά έχει και δωρεάν που είναι ότι πρέπει για τους περισσότερους.
  • Kinemaster. Μια απλή εφαρμογή video editing που όμως εμένα με βοήθησε να μοντάρω όλα σχεδόν τα online courses μου. Αξίζει να πληρώσετε τα 20€ τον χρόνο να την αποκτήσετε.
  • HubSpot. Το πρόγραμμα διαχείρισης πελατών (crm) που χρησιμοποιώ εδώ και καιρό. Είναι στα αγγλικά όμως έχει μια πολύ καλή ακαδημία που με δωρεάν μαθήματα σου μαθαίνει την σωστή χρήση του. (δωρεάν)
  • ClickUp. Από τις τελευταίες προσθήκες μιας και πλέον τα project που κάνω είναι αρκετά μεγάλα και χρειάζεται να δουλεύουμε αρκετοί άνθρωποι πάνω σε αυτά. Έτσι με το πρόγραμμα αυτό (δωρεάν) μπορώ να είμαι πραγματικά ήσυχος ότι όλες μου οι δραστηριότητες είναι υπό έλεγχο και ότι μπορώ πολύ εύκολα να συνεργαστώ με άλλους ανθρώπους για να πετύχουμε στόχους. Τόσο που πρόσφατα εγκαταστήσαμε το ClickUp σε μια εταιρία με 2 υποκαταστήματα και περισσότερους από 15 υπαλλήλους που συνεργάζονται άψογα με αυτό!

Μην ανησυχείτε λοιπόν εάν σας λείπουν τα μέσα για να κάνετε όλα όσα θέλετε. Εάν εγώ κατάφερα όλα αυτά με ένα μικρό και ταπεινό ChromeBook τότε είναι βέβαιο ότι αν το θέλετε πραγματικά μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά! Μια μικρή υποσημείωση: Από όλα τα προγράμματα που χρησιμοποίησα το ClickUp ήταν τελικά αυτό που με βοήθησε περισσότερο στην οργάνωσή μου!

Καλή συνέχεια σε όλους!

clickup

Αφήστε μια απάντηση