Το Σύννεφο δεν Κάνει Διακρίσεις: Πώς να Λειτουργήσετε την Μικρή σας Επιχείρηση σαν να Ήταν Μεγάλη

Από το περιοδικό Poductive Habits

Ο χρόνος μπορεί να είναι πολύ σημαντικό στοιχείο όταν προσπαθείτε να απογειώσετε την επιχείρησή σας. Θυμάμαι πως ήταν όταν εγώ εργαζόμουν σε μια επιχείρηση πληροφορικής, εγκαταστήσαμε έναν Exchange server της Microsoft, ρυθμίσαμε το τεχνολογικό υλικό και ένας από το προσωπικό είχε οριστεί για να το λειτουργεί. Εκείνη την στιγμή δεν είχαμε ούτε τηλεφωνικό κέντρο διότι ο ΟΤΕ ήρθε δύο εβδομάδες αργότερα να το εγκαταστήσει. Παρόλο που είχαμε μερικές από τις άλλες σημαντικές δυνατότητες, εντούτοις δεν καταφέραμε να αποκαταστήσουμε πλήρη λειτουργικότητα επί δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Εκείνη την εποχή, το στήσιμο και η εγκατάσταση δεν είχαν μόνο μεγάλο κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά ήταν πολύ χρονοβόρες διαδικασίες και κατανάλωναν πολύτιμο χρόνο που μπορούσε να αξιοποιηθεί για την κλιμάκωση των ιδεών. Χάρη στις μετασχηματιστικές τεχνολογίες μέσα στο Σύννεφο, είναι τώρα ταχύτερο, καλύτερο και ευκολότερο από ποτέ να ξεκινήσεις και να αναπτύξεις την επιχείρησή σου, και όλα αυτά σε κλάσματα του κόστους.

Πράγματι, σήμερα το να είσαι μικρός μπορεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Για σκεφθείτε το: όχι γραφειοκρατία, όχι περιττές επενδύσεις σε άδειες ή διακομιστές και όχι παραδοσιακές λύσεις «παλαιάς σχολής» να σε καταβάλουν. Στην πραγματικότητα, πολύ συχνά σας ανοίγονται δυνατότητες που είναι τόσο καλές, αν όχι καλύτερες από αυτές που θα είχατε πρόσβαση σαν μεγαλύτερη επιχείρηση, που μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε, να ανακαινίζετε και να εξελίσσεστε.

Το Σύννεφο, αναμφισβήτητα έχει ξεκινήσει την δική του γενιά νέων ιδεών και νέων τρόπων επιλύσεως προβλημάτων. Παρακάτω αναφέρονται τρεις τρόποι όπου μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε την μικρή σας επιχείρηση ευκίνητη ενώ παράλληλα εδραιώνετε την επιτυχία σας σαν μεγάλη επιχείρηση:

-Ενστερνιστείτε την κινητικότητα: Με την νέα δυνατότητα πρόσβασης στο Σύννεφο, κανείς δεν μιλάει πια για ωράριο εργασίας από 9 έως 5. Μπορείτε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που η δημιουργικότητα σας περιορίστηκε σ’ ένα γραφείο; Ούτε εγώ. Σήμερα οι επικοινωνίες μέσω του Σύννεφου επιτρέπουν το ελαστικό ωράριο, την κοινοποίηση πληροφοριών και τον σχεδιασμό της ανάπτυξής σας από οπουδήποτε. Μπορείτε να αρχίσετε μια συνεργασία στον υπολογιστή σας, συγχρόνως να συνεχίσετε ανταλλαγή ιδεών στο τάμπλετ σας και να κλείσετε μια συμφωνία μέσω τηλεφώνου.

-Επικεντρωθείτε στις βασικές σας δεξιότητες: Λόγω του μικρότερου χρόνου στησίματος και ανάπτυξης των συστημάτων του Σύννεφου, δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε πως θα χτίσετε την ηλεκτρονική υποδομή για να μπορέσετε να λειτουργήσετε την επιχείρησή σας … είναι όλα ήδη έτοιμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε και να κάνετε login. Τώρα πρέπει να επικεντρωθείτε στο σημαντικό: να δημιουργήσετε την επιχείρηση των ονείρων σας αντί να στήνετε εσωτερικές πλατφόρμες επικοινωνίας για τους υπαλλήλους σας.

-Αποκαταστήστε ταυτότητα: Οι επικοινωνίες του Σύννεφου δίνουν πρόσβαση στις καλύτερες λύσεις που υπάρχουν όπως ένα επαγγελματικό τηλέφωνο, επαγγελματικό email, και στιγμιαία αποστολή μηνυμάτων ώστε να αποκαταστήσετε μια ξεχωριστή και αξιόπιστη επιχειρηματική ταυτότητα. Τώρα η μικρή σας επιχείρηση έχει πρόσβαση σε εργαλεία επικοινωνίας που παλιότερα κόστιζαν δεκάδες χιλιάδες δολάρια προκαταβολή .. και μάλιστα για μόνο ένα μήνα συνδρομή. Η επιχείρησή σας μπορεί να συναγωνιστεί μια εταιρία Fortune 500 σε προσβασιμότητα και επαγγελματικότητα, ακόμα κι αν είστε το μόνο άτομο που απαντάει για τα Τμήματα Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών. Τα εργαλεία μέσα στο Σύννεφο σας κάνουν αυτοστιγμεί περισσότερο αξιόπιστο και αποκατεστημένο ώστε η εταιρία σας να μπορεί να δημιουργήσει εμπιστοσύνη και καλή φήμη στους πελάτες σας.

Το Σύννεφο δεν κάνει διακρίσεις – πολλές νεοσύστατες και μικρές επιχειρήσεις οφείλουν την επιτυχία τους στην εύκολη διαθεσιμότητα των επικοινωνιών του Σύννεφου. Σαν ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, μπορείτε κι εσείς να επαναρυθμίσετε τα μοντέλα της επιχείρησής σας ώστε να απελευθερωθούν τα οφέλη του. Το Σύννεφο έχει εξομαλύνει το έδαφος για όλους δημιουργώντας έτσι δυνατότητες για τους πάντες.

Αφήστε μια απάντηση