Το video το 2015

Και πως να το χρησιμοποιήσετε

 

to video to 2015Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα διανύουμε χρονιές στις οποίες το βίντεο είναι πλέον εδώ και αναπτύσσεται συνεχώς. Όποια επιχείρηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να το εισάγει σαν μέθοδο επικοινωνίας ήδη είναι πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όμως είναι πολύ αυτοί οι επαγγελματίες που ενώ έχουν σκεφτεί να το κάνουν, έχουν πρόβλημα στο τι είδους βίντεο να δημιουργήσουν για την επιχείρησή τους. Δεν αισθάνονται όλοι οι ιδιοκτήτες επιχείρησης άνετα μπροστά σε κάμερα και αυτό είναι επίσης ένας λόγος που δεν έχουν συμπεριλάβει αυτό το πολύτιμο εργαλείο στην στρατηγική μάρκετινγκ τους. Σήμερα θα σας δώσουμε λοιπόν μερικές ιδέες για βίντεο που μπορεί να σας ταιριάξουν και να σας βοηθήσουν να κάνετε το πρώτο βήμα.

 

 

Επεξηγηματικά Βίντεο. Οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε δει και πολλές φορές δεν το καταλάβαμε κιόλας. Είναι τα πολύ όμορφα και μικρά βίντεο με απλά γραφικά που περιγράφουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Είναι πλέον πολύ δημοφιλή και στην μηχανή αναζήτησης της Google. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας πολύ εύκολα. Υπάρχουν μάλιστα και σελίδες όπως το https://www.wyzowl.com/ που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε πολύ εύκολα και το δικό σας.

 

Επεξηγηματικά με πίνακα. Αυτά τα βίντεο είναι επίσης σε πολύ μεγάλη άνοδο από το 2012 και μετά και ιδιαίτερα δημοφιλή σε B2B εταιρίες καθώς είναι πολύ εύκολο να εξηγήσει κάποιος τα οφέλη της επιχείρησής του. Ένας άνθρωπος και ένα πίνακας, είτε με χαρτί είτε μαρκαδόρου, μπορεί να κάνει μια πολύ καλή παρουσίαση και να προωθήσει την υπηρεσία ή το προϊόν της επιχείρησης με πολύ επιτυχία εξηγώντας τα οφέλη του.

 

Βίντεο Μαρτυρίας (Testimonial videos). Τι πιο πειστικό από έναν πελάτη της επιχείρησης να εξηγεί πόσο πολύ του φάνηκε χρήσιμο το προϊόν ή η υπηρεσία σας! Αρκεί να υπάρχει μια κάποια καλαισθησία και να μην είναι πολύ μακροσκελές και μπορείτε να έχετε αρκετά τέτοια βίντεο να σας βοηθούν στην επικοινωνία του μηνύματός σας.

 

Βίντεο δημιουργίας ιστορίας (Storytelling Videos). Προσπαθώντας να προωθήσετε την εικόνα της επιχείρησής σας και να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη σε αυτήν μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο που να το κάνουν αυτό μέσα από ιστορίες. Είναι κάπως πιο δύσκολο και χρειάζεται περισσότερο χρόνο προετοιμασίας έτσι ώστε να ‘βγάλετε’ το σωστό μήνυμα αλλά όταν το καταφέρετε τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά.

 

Κάντε λοιπόν το βήμα και βάλτε το video στην επιχείρησή σας!

Καλή τύχη σε όλους.

Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/VgkghD-j4Pg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αφήστε μια απάντηση