Η DuckDuckGo δίνει μια πρώτη ματιά σε browser για υπολογιστές

Μετά τον browser για κινητά, η εταιρεία έχει στα σχέδιά της και έναν browser για υπολογιστές.

Για περισσότερη προστασία δείτε το DuckDuckGo

Οι fans του DuckDuckGo είναι πιθανώς εξοικειωμένοι με το πρόγραμμα περιήγησης της εταιρείας για κινητά, αλλά υπάρχει πλέον και μια έκδοση για υπολογιστές που θα κυκλοφορήσει το 2022. Σε δημοσίευση που η εταιρεία τονίζει τα επιτεύγματα του DuckDuckGo στον τομέα του απορρήτου, μας έδωσε και μία πρώτη ματιά για τον νέο desktop browser.

Ο Gabriel Weinberg αναφέρει:

Όπως κάναμε στα κινητά, το DuckDuckGo για υπολογιστές θα επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες των χρηστών στον τομέα του απορρήτου και της ιδιωτικότητας. Χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις, χωρίς παραπλανητικές προειδοποιήσεις, χωρίς «επίπεδα» προστασίας απορρήτου, απλώς ισχυρή προστασία απορρήτου από προεπιλογή, κατά την αναζήτηση, την περιήγηση στο διαδίκτυο, στο e-mail και πολλά άλλα. Δεν είναι ένας «privacy browser», είναι μια καθημερινή εφαρμογή που σέβεται το απόρρητό σας, επειδή δεν υπάρχει ποτέ μια κακή στιγμή να σταματήσετε τις εταιρείες να κατασκοπεύουν το ιστορικό αναζήτησης και τις ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε.

Σύμφωνα με τον Weinberg, ο browser DuckDuckGo για PC δεν βασίζεται στο Chromium, κάτι που ενδεχομένως να ενοχλήσει κάποιους αλλά και άλλους τελικά να τον προτιμήσουν. Αντίθετα, το πρόγραμμα περιήγησης βασίζεται στις rendering μηχανές του λειτουργικού συστήματος (όπως στα κινητά), επιτρέποντας στην εταιρεία να αφαιρέσει μεγάλο μέρος της περιττής «ακαταστασίας» που έχει συσσωρευτεί με τα χρόνια στα μεγάλα προγράμματα περιήγησης. Βέβαια, με βάση τα παραπάνω και τις «rendering μηχανές» που αναφέρει ο Weinberg, τουλάχιστον στα Windows θα βασίζεται μάλλον στο Chromium.

Το πρόγραμμα περιήγησης θα διαθέτει επίσης ένα «καθαρό» και απλό UI ενώ θα υπάρχει και το δημοφιλές κουμπί «Fire» όπως και στο mobile app. Όπως αναφέρει ο Weinberg, σε σύγκριση με τον Chrome, ο DuckDuckGo θα είναι ένας πιο «καθαρός» browser και θα προσφέρει καλύτερη προστασία της ιδιωτικότητας με τις πρώιμες δοκιμές να δείχνουν πως θα είναι και γρηγορότερος. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του, είναι ασαφές για την ώρα.

Όσον αφορά τα επιτεύγματα του DuckDuckGo το 2021, ο Weinberg αναφέρει ότι οι βελτιώσεις στην αναζήτηση, ο αποκλεισμός παρακολούθησης, το mobile app καθώς και οι νέες δυνατότητες όπως η Προστασία e-mail αλλά και η Προστασία Παρακολούθησης Εφαρμογών, βοήθησαν να καθιερωθεί ως η καλύτερη λύση για προστασία του απορρήτου στο διαδίκτυο με browser για υπολογιστές.

Χτίζουμε ένα απλό επίπεδο απορρήτου για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σήμερα, χωρίς ανταλλάγματα. Το απόρρητο, απλοποιημένο.

Το DuckDuckGo app είναι πλέον η εφαρμογή περιήγησης με τις περισσότερες λήψεις στο Android ενώ στο iOS είναι στη δεύτερη θέση πίσω από τον Chrome. Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo πραγματοποιεί πλέον κατά μέσο όρο περισσότερες από 100 εκατομμύρια αναζητήσεις κάθε μέρα και η πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι 27 εκατομμύρια Αμερικανοί, περίπου το 9% του πληθυσμού, χρησιμοποιούν το DuckDuckGo. Η εταιρεία έχει δει πάνω από 150 εκατομμύρια λήψεις των εφαρμογών της παγκοσμίως από το 2018.

Πηγή: insomnia

Αφήστε μια απάντηση