40 τρόποι να πάει καλά το 2022

2022
Φωτογραφία από Tumisu από το Pixabay

 

Καθώς φεύγει το 2021 και έρχεται το 2022 αποφάσισα να κάνω ένα μεγάλο άρθρο με πολλούς τρόπους για να πάει καλά το 2022. Κανένας από αυτούς δεν είναι κάποια τεράστια αλλαγή στην καθημερινότητα όμως μπορούν να φέρουν απίστευτα αποτελέσματα! Διαβάστε τους, μοιραστείτε τους και εμπλουτίστε τους!

1. Δουλέψτε πάνω στους στόχους σας περισσότερο. Μην αφήνετε τους στόχους σας στην τύχη. Καθίστε και σκεφτείτε τους καλά και μην κρατάτε πίσω τον εαυτό σας. Γράψτε μικρούς και μεγάλους στόχους με γλώσσα σαν τους έχετε πετύχει ήδη.

2. Πολλαπλασιάστε τους στόχους σας Χ10. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι να μην πετυχαίνεις έναν μεγαλεπήβολο στόχο άλλα να πετυχαίνεις έναν πολύ μικρό. Προτιμώ να έχω στόχο τις 100.000 και να μην τις φτάσω για λίγο παρά να έχω τις 5000 και να το πετύχω.

3. Γράφετε τους στόχους σας όσο πιο συχνά γίνεται. Ξεκινήστε με κάθε βδομάδα και κάντε το και περισσότερο. Είναι αυτοί που καθορίζουν τις ενέργειές σας, είναι το όραμά σας, δεν είναι δυνατόν να τους βλέπετε όποτε το θυμάστε. Πρέπει να είναι στο μυαλό σας κάθε μέρα. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τους ξαναγράφετε.

4. Κάντε 20΄ γυμναστική το πρωί. Ακόμα και αν πρόκειται για απλές διατάσεις. Απλά κουνήστε το σώμα σας έτσι ώστε να αρχίσει να ξυπνάει καλύτερα. Όσο το συνηθίζετε τόσο περισσότερο θα κάνετε.

5. Μην επιτρέπετε σε κάποιον άλλο να επηρεάσει την κατάστασή σας. Σε έναν τόσο τοξικό κόσμο να είστε ο πιο ευγενικός άνθρωπος που γνωρίζετε.

6. Το 2022 κόψτε από την ζωή σας 2 τουλάχιστον τοξικούς ανθρώπους. Βρείτε από ποιους θα κάνετε την αρχή και απλά κόψτε τους.

7. Δείξτε εμπιστοσύνη περισσότερο στον εαυτό σας και τις δυνάμεις του. Κανείς δεν πρόκειται να κάνει τα όνειρά σας πραγματικότητα για εσάς. Εσείς πρέπει να το κάνετε και για να το πετύχετε πρέπει να δείξετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Να καταλάβετε ότι μπορείτε!

8. Αποκτήστε εμμονές με τα όνειρά σας. Μόνον έτσι θα έρθει η κινητοποίηση για να τα πετύχετε. Η λέξη εμμονή είναι λίγο παρεξηγημένη, όμως εάν δείτε στην ιστορία δεν υπάρχει επιτυχημένος που να μην ήταν εμμονικός με το όραμά του.

9. Σταματήστε να κριτικάρετε τους άλλους. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα και το μόνο που κάνει είναι να σας ρίχνει επίπεδο. Προσπαθείτε να δείτε πάντα το καλό που κάνουν και μην ψάχνετε τα λάθη σαν να κερδίσετε βραβείο εάν τα βρείτε.

10. Μειώστε την τηλεόραση που βλέπετε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλη επεξήγηση.

11. Διαβάστε κάθε μέρα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, 20 σελίδες από ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Κάθε μέρα 20 σελίδες είναι περίπου 30 λεπτά την ημέρα (τίποτα δηλαδή) και 36.5 βιβλία των 200 σελίδων τον χρόνο σχετικά με το αντικείμενό σας. Τι λέτε θα σας βοηθήσουν;

12. Βρείτε 2 πράγματα το 2022 που για να τα κάνετε πρέπει να πιέσετε λίγο τον εαυτό σας πέρα από την ζώνη ασφάλειάς σας. Μεγαλώστε.

13. Μειώστε την ζάχαρη. Ακόμα και αν είναι να μειώσετε την ζάχαρη από τον καφέ κατά ένα κουταλάκι, ή να σταματήσετε να τρώτε εκείνο το ντόνατ από συνήθεια στο γραφείο. Μειώστε έστω και λίγο την ζάχαρη που τρώτε.

14. Ξεκινήστε ημερολόγιο. Ακόμα και μια γραμμή την ημέρα θα σας βοηθήσει να ξέρετε που βρίσκεστε και να αναλύσετε λίγο τις πράξεις και τις σκέψεις της ημέρας. Δείτε πως χρησιμοποιώ εγώ το δικό μου για παράδειγμα.

15. Εκφράστε κάθε μέρα την ευγνωμοσύνη σας. Για αυτά που έχετε, για τους ανθρώπους σας, για οτιδήποτε. Συνειδητά και με πρόγραμμα, στην αρχή, νιώστε ευγνωμοσύνη.

16. Για μια ώρα μόνο την ημέρα κλείστε όλα τα κινητά social media κλπ. Οι ώρες που κοιμάστε δεν μετράνε! 😉

17. Αφήστε πίσω στο 2021 αυτό που σας πίκρανε περισσότερο. Δεν υπάρχει λόγος να το κουβαλάτε και στην νέα χρονιά. Έγινε, τέλειωσε, όσο και αν πόνεσε είναι στο παρελθόν.

18. Αυξήστε την απόδοσή σας. Μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα, αν το πιστέψετε και αν αυτά έχουν να κάνουν με τα όνειρά σας. Δείτε 7 συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε καλύτερα την προσοχή σας.

19. Όσο και αν δουλεύετε στην δουλειά σας, δουλέψτε και τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα πάνω στο όνειρό σας.

20. Χαμογελάτε περισσότερο. Ακόμα και εάν κάποιες μέρες δεν αισθάνεστε πολύ ευχάριστα, το χαμόγελο θα βοηθήσει.

21. Διάβασε το The 10X Rule του Grant Cardone.

22. Πάρκαρε πάντα λίγο πιο μακριά από το σημείο που πρέπει να πας. Έτσι θα προσθέσεις λίγο ακόμα κίνηση στην καθημερινότητά σου.

23. Συγχώρεσε αυτούς που έχεις με κακές σκέψεις στην καρδιά σου. Μόνο εσύ επηρεάζεσαι από αυτές τις σκέψεις. Προχώρα παρακάτω.

24. Ανέλαβε την ευθύνη για την επιτυχία σου. Να θυμάσαι ότι όλοι είναι αυτοδημιούργητοι αλλά μόνο οι επιτυχημένοι το παραδέχονται. Δες τι μπορείς να κάνεις εσύ τώρα για να βελτιώσεις την κατάστασή σου.

25. Να θυμάσαι ότι για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα για σένα πρέπει εσύ να γίνεις καλύτερος. Πρέπει να επενδύσεις στην βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων σου.

26. Πίνε ένα ποτήρι νερό περισσότερο από ότι έπινες καθημερινά το 2017.

27. Κάνε τους στόχους και το όραμά σου εκτελέσιμα project. Καθόρισε το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει για να τα κάνεις πραγματικότητα και εκτέλεσέ το. Δούλεψε πάνω στην αυτοπειθαρχία σου.  

28. Μην αφήνεις τις μέρες να περνάνε άσκοπα. Επένδυσε κάθε μέρα μισή ώρα για να οργανώσεις την επόμενη. Κοίτα καθημερινά τους στόχους σου και τα project σου. Χρησιμοποίησε το εξαιρετικό (και δωρεάν) ClickUp για αυτό.

clickup

29. Κάνε την δυσκολότερη εργασία της ημέρας 1η. Όλα τα άλλα θα είναι πιο εύκολα και ευχάριστα.

30. Εάν έχεις παιδιά, να κρατάς πάντα τις υποσχέσεις και τις τιμωρίες σου.

31. Δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν εμπόδια που ξεπερνιούνται.

32. Δεν υπάρχει αποτυχία, υπάρχει ένας ακόμα τρόπος που δεν δούλεψε και ένα μάθημα που πρέπει να μάθεις αφού το πλήρωσες.

33. Φέρε τους δικούς σου ανθρώπους στην ίδια σελίδα με εσένα. Μίλα τους για τους στόχους σου και δείξτους ότι είσαι σοβαρός/ή για αυτούς τους στόχους.

34. Δημιούργησε σκληρό εσωτερικό πυρήνα για να αντέχεις. Τίποτα δεν θα σου δωθεί τζάμπα. Πρέπει να είσαι έτοιμος/η για τα χτυπήματα. Μην σκέφτεσαι σαν θύμα. Εσύ είσαι υπεύθυνος για όλα.

35. Γίνε control freak. Δεν είναι κακό όταν είσαι αποφασισμένος/η για τους στόχους σου.

36. Κάνε ένα μάθημα ή online course ή σεμινάριο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου τουλάχιστον κάθε τρίμηνο.

37. Διάβασε “Το εξαήμερο του αιώνα” από τον Γιάννη Κούρο.

38. Γνώρισε νέους ανθρώπους που μπορούν να σου δώσουν πράγματα. Μην ξεχνάς ότι είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων που συναντάς περισσότερο.

39. Πάρε την απόφαση να γίνεις αυθεντία στον χώρο σου. Δούλεψε τουλάχιστον 10.000 ώρες βελτιώνοντας τις δεξιότητές σου για αυτό.

40. Διάβαζε το Bizman.gr Μπορεί να σε βοηθήσει!

Καλή χρονιά και καλή τύχη σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση